Baumit UniPutz vakolat 25kg

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Baumit UniPutz szürke vakolóhabarcs

Gyárilag előkevert univerzális vakolóhabarcs kézi felhordásra.
Összetétel: Mészhidrát, cement, mészkő, perlit, adalékszerek. A Baumit Uni Vakolat fehércementtel készül.
Felhasználás: Egyrétegű vakolat minden ásványi alapfelületre, durván lehúzva vagy finoman eldörzsölve. Javasolt vakolatvastagságok belső térben: 10 mm, külső térben: 20 mm, finom vakolatként (durva vakolaton): 4 mm.
Maximális szemnagyság: 1,0 mm
Nyomószilárdság (28 napos): nagyobb, mint 2,5 N/mm2
Húzó-, hajlítószilárdság (28 napos): nagyobb, mint 1,0 N/mm2
Hővezetési tényező: 0,8 W/mK
Szárazhabarcs sűrűség: kb. 1350 kg / m3
Páradiffúziós ellenállási szám (µ): kb. 12
Anyagszükséglet: 4 mm vastagságnál kb. 5 kg/m2.
10 mm vastagságnál kb. 12 kg / m2.
Keverővíz szükséglet: kb. 9-10 L / zsák.
Kiadósság: kb. 30 L / zsák

Alapfelület: Az alap legyen száraz, jó teherbíró-és egyenletes nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás-és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga.
Amennyiben a fugák mélyek, vagy a vonatkozó szükséges vakolatvastagság a 25 mm-t meghaladja, mindenképpen két rétegben javasoljuk a felhordást, közvetlenül egymás utáni menetben friss a frissre elv szerint. Ha nem azonnal egymás után végezzük el a két folyamatot, az első réteget fel kell érdesíteni.
Felhordás: A habarcsot kőműveskanállal vagy simítóval lehet felhordani. Igény szerint a kötés kezdete után egy alkalmas simítóval (pl. polisztirol) bedörzsöljük.
A levegő, az anyag és az alapfelület himérséklete + 5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Más termékkel ne keverjük. A friss vakolatot meg kell védeni a gyors kiszáradástól. Várakozási idő: vakolatcentiméterenként 10 nap, Baumit Granopor Vakolat ill. Festék felhordása előtt 4 hét.