Lazurán univerzális faanyagvédőszer

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Törlés

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszer
Gombásodás, rovarok elleni védelem
Alkalmazási terület: A fenyő és lombos faanyagoknak kékpenész, farontó gombák és rovarok ellen védelmet nyújtó beeresztője. Megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes, egészséges, légszáraz faanyagoknak (nyílászáró szerkezetek, kerti bútorok stb.) kékpenésszel, farontó gombákkal (könnyező házigomba, fenyő lemezestapló, pincegomba, házi kéreggomba, elszíneződést okozó gombák stb.) és rovarokkal szembeni megelőző védelmére szolgál. A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad. A szer külső és belső térben egyaránt használható. A fa felületén nem képez filmréteget, a fa erezete látható marad. A fafelület megmaradt szívóképességét FÉLOLAJJAL vagy LENOLAJKENCÉVEL kell pórustömíteni.
A termék már lakkozott, festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, csak azok teljes eltávolítása után.
Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez.
Választék: Világos színű, híg folyadék, 0,75 , 2,5, 5 és 20 literes fémdobozban kapható.
Felhasználási mód: A már festett felületről a bevonatot csiszolással vagy festéklemaróval tökéletesen el kell távolítani. A légszáraz, nyers fafelületet a portól, szennyeződésektől meg kell tisztítani. A tiszta felületre ecseteléssel vagy mártással egyaránt felhordható a Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszer.
A fa szívóképességétől függően egyszer vagy kétszer kell a felületet impregnálni, teljes telítés Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel érhető el. Az anyag átmeneti védelmet is biztosít. Tartós védelem céljából azonban műgyanta alapú lakkal, lazúrral, vagy alapozó- és zománcfestékkel át kell vonni. Erre a célra javasoljuk a Trinát festékcsalád termékeit, vagy Trikolort, Lazurán Extra Tartós vastaglazúrt/ Lazurán Aqua vastaglazúrt, Lazurán selyemfényű vastaglazúrt,Lazurán selyemfényű vékonylazúrt / Lignodekor Vékony Lazúrt , Lignolakk parkettlakkot vagy Aqualakk vízzel hígítható parkettlakkot.
Higíthatóság: hígítás nem javasolt
Kiadósság: 200 ml/m2 (2 rétegben kell alkalmazni a hatásos védelem eléréséhez) 8 m2, egy rétegben (0,75 literes kiszerelés) 25 m2, egy rétegben (2,5 literes kiszerelés) 0 m2, egy rétegben (5 literes kiszerelés) 200 m2, egy rétegben (20 literes kiszerelés)
Felhasználási idő: 5 év (5-25 °C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: 24 óra
Sűrűség: 0,8 g/cm3
Nem illóanyag tartalom: 16-19% (120°C/2 óra)
Felépítés: oldószer, műgyanta, biocidok
Tűzvédelmi előírások: II. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. TŰZ ÉS ROBBANÁSVESZÉLYES!
Veszélyesanyag tartalom: White Spirit (lakkbenzin) 150/200 75-85 % Tebukonazol 0-1% Tolilfluanid 0-0,5% Permetrin 0,025-0,1% Etil-metil-ketoxim 0,1% Szenzibilizáló anyagot (etil-metil-ketoxim) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki.
Hatósági engedélyek: ÉME eng. sz.: A-193/2006
Biztonsági előírások: Veszélyjel: Xn ártalmas, N környezeti veszély R10 Kismértékben tűzveszélyes R50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. R65 Lenyelve ártalmas, aspiráció esetén tüdőkárosodást okozhat. R66 Ismételt expozíció a bőr kiszáradását ill. megrepedezését okozhatja. R67 Gőzei álmosságot vagy szédülést okozhatnak S1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S23 A keletkező gőzt/permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást. S29 Csatornába engedni nem szabad. S36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem/arcvédőt kell viselni. S51 Csak jól szellőztetett helyen használható. S62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét.

További információk

Kiszerelés

, ,