Mester Pisztolyhab 750 ml

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Mester Pisztolyhab
A termék rövid leírása:
Poliuretán alapú, egy komponensű pisztolyhab. A környezet számára ártalmatlan hajtógázt tartalmaz.
Feldolgozása habkinyomó pisztollyal.
Kiszerelési egységek:
750 ml 12 db/karton
Színe: sárgás
Alkalmazási területek:
Fugák, nyílások és üregek kitöltése nyílászárók és a falazat között, redőnyszekrényeknél. Ajtótokok rögzítéséhez. Kíválóan tapad fához, betonhoz, téglafalazathoz, vakolathoz, sztiroporhoz, poliészterhez és PVC-hez.
A felhasználás módja:
A tapadó felületeknek tisztának, leválasztóanyagtól mentesnek, és teherbírónak kell lenniük. A port, zsírt. Olajat és laza részeket el kell távolítani. A gipsztartalmú alapfelületeket megfelelő gipszalapozóval kell bekenni. Az acélt védőbevonattal kell előkezelni.
Alapfelület előkezelése: A felhordás habpisztollyal történik. A pisztolyra vonatkozó előírásokat szükséges betartani. A fugát vagy az üreget kb. 50 % -ig kell kitöltani habbal, mivel a hab átkeményedés közben kitágul kb. a duplájára.
Megkeményedés után a hab tökéletesen feszültségmentes. Nagyobb üregek esetén rétegenként is felhordható.Minden réteg felhordása után kb. 10-15 percet kell várni. Minden egyes réteget finoman porlasztott vízpárával kell befújni.
Fugaméretek:
A rések mérete 5 – 40 mm között legyen 40 mm-nél szélesebb rések esetén esetleg több rétegben célszerű a habot betölteni.
Tisztítás:
A friss habot Poliuretánhab – tisztítóval le lehet törölni. A megkeményedett habot csak mechanikus úton lehet eltávolítani.
Biztonsági szempontok
A friss hab besorolása: enyhén mérgező. Kérjük, a flakonon lévő figyelmeztetéseket feltétlenül tartsa be. A bedolgozás során gumikesztyű viselete szükséges , mivel a friss hab erősen ragad, megkötés után csak mechanikus úton lehet eltávolítani. Az anyag éghető komponenseket tartalmaz. Ezért zárt helyiségben az alapos szellőztetésről gondoskodni kell, tűzforrásoktól ( nyílt láng, elektromos készülékek ) távol kell tartani. Feldolgozás közben a dohányzás tilos.
Műszaki adatok:
Fajsúly: 19+/-6 kg/m3
Kihozatal a hőmérséklettől és a levegő nedvességtartalmától függően: 750 ml – 48+/-3
Ragadásmentes: 10+/-2 perc múlva
Vágható: 23+/-2 perc múlva
Hőállóság (kész hab): -30 – +80oC
Formatartóság: +/-10%
Szilárdulási időtartam: A réteg vastagságától, a hőmérséklettől valamint a levegő nedvességtartalmától függően 5-24 óra.
Nyomoszilárdság: >8 N/cm2
Éghetőség: DIN 4102-B3 (magától kialszik)
Kötődőképesség: Kitűnő faanyaghoz, betonhoz, téglához, vashoz, alumíniumhoz, üveghez stb. Műanyagfóliához, szilikonhoz és teflonhoz nem kötődik. A kötődőképesség növelése érdekében ajánlatos előzőleg a felületet megtisztítani.
Eltávolítása: A ruhára és bőrre került habot, ha lehet azonnal távolítsuk el PUR habtisztító, hígító, aceton vagy szesz stb. segítségével. A megkeményedett hab csakis mechanikus úton, kaparással távolítható el, vagy HANNO purhab eltávolító segítségével.
Tárolás: Eredeti csomagolásban +5oC és +25 oC hőmérséklet között 12 hónapig. A dobozokat függőleges helyzetben tároljuk.
Veszélyesség: Ártalmas. Fokozattan tűzveszélyes.
A Műszaki specifikáció kibocsájtása nem jelent garanciavállalást a termék alkalmazásával és annak körülményeivel összefüggésben. A feldolgozás módját a mindenkori helyi körülményekhez kell igazítani. A felhasználót kérjük, hogy feldolgozás előtt próbaképpen győződjön meg az alkalmasságról, hogy a hibák elkerülhetők legyenek. Ennek elmulasztása esetén a keletkezett hibákért nem vállalunk felelősséget. Minden további kérdésben állunk szíves rendelkezésükre.