Mester PU Kombi Ragasztó 300 ml Sárgás

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Mester PU Kombi Ragasztó
A termék rövid leírása:
Egykomponensű, oldószermentes, nedvességre reagáló poliuretán bázisú ragasztó.
Reakció típusa:
A kikeményedés a levegő nedvességtartalma és a ragasztott anyagok nedvességtartalma hatására történik.
Kiszerelési egységek:
310 ml 12 db/karton
Színe: sárgás
Alkalmazási területek:
Fa-építőanyagok, kő, kerámia, beton és más nedvszívó alapok vízálló ragasztásához használható fel a szerelési munkák során. Kitömíti és áthidalja a ragasztandó felületek egyenlőtlenségeit. Jól tapad nem nedvszívó felületen is. Alkalmas padló – és falburkoló lapok ragasztására betonra, parkettára, fára és fémre. Különböző anyagok kombinációs ragasztására is használható. Alkalmas olyan ragasztási célokra is, ahol tömítésre is szükség van.
A felhasználás módja:
A tapadófelület legyen tiszta, száraz, teherbíró és elválasztó anyagtól mentes. A ragasztót kígyóvonalszerűen vagy fogazott spatulyával kell felhordani. A flakont vágjuk le a menet végénél, csavarjuk rá a csőrt és vágjuk le a kívánt szélességnek megfelelően. A tömítőanyagot kinyomópisztoly segítségével nyomjuk ki.
A Kombi ragasztó a levegő nedvesség tartalmával lép reakcióba. E közben széndioxid keletkezik és a ragasztó felhabosodik. Szükséges a ragasztandó anyagok rögzítése.A ragasztó felhordása után 10 percel nyomjuk össze az anyagokat. Kb. 2-3 órán keresztül rögzítve tartsuk a ragasztandó anyagokat.
A reakció idő függ a hőmérséklettől valamint a levegő és az alap nedvességtartalmától. A végleges szilárdság csak néhány nap után érhető el.
Műszaki adatok:
Fajsúly:(DIN 53217-T2) 1,21 g/cm3
Bőrképződés: 10 perc
feldolgozási hőmérséklet: + 5 és 40 °C között
hőmérsékletállóság: – 40 °C és + 120 °C
rövid ideig magasabb is
Shore A keménység DIN 53505: 18-20
Térfogatváltozás: max 10 %
megengedett teljes alakváltozás: 25 %
átkeményedés: 5-7 mm/nap
szakadási nyúlás (DIN 52455-NWT-2-A1 szerint): 300 %
szakítóterhelés (DIN 52455-NWT-2-A1 szerint): 0,35 N/mm2
E-Modul-100 (DIN 52455-NWT-2-A1 szerint): 0,20N/mm2
tűzállóság (DIN 4104-T1) B2
átfesthetőség: igen
eltarthatóság (száraz, hűvös helyen): 12 hónap
Tisztítás:
A friss ragasztó eltávolítása acetonnal vagy Mester PU-tisztítóval történhet. A megkeményedett ragasztó már csak mechanikus úton távolítható el.
Biztonsági szempontok:
Enyhén mérgező: 4,4 diphenylmetán diizocianátot tartalmaz.
Ártalmas: Belégzés során egészségre ártalmas hatású. Izgatja a szemet, a légzőszerveket, és a bőrt. Belélegzés esetén szenzibilizáció. Ne kerüljön gyermekek kezébe. A tartályát szorosan lezárva kell tartani és hűvös, jól szellőztetett helyen tároljuk. Élelmiszertől, italtól, állati eledeltől tartsuk távol. Munka közben ne együnk, igyunk, dohányozzunk. A gőzeit nem szabad belélegezni. Ha bőrrel érintkezik, azonnal bő vízzel és szappannal le kell mosni. Ha a szembe jut, bő vízzel ki kell öblíteni és azonnal orvoshoz kell fordulni. Munka közben viseljünk védőruházatot. Lenyelése vagy rosszullét esetén forduljunk orvoshoz és a csomagolást vagy a címkét mutassuk meg. Ne vegyítsük vízzel, lúgokkal, savakkal, a levegő nedvességtartalmával. Csak jól szellőztetett helyen használjuk.
A megkeményedett ragasztó nem ártalmas. .
A Műszaki specifikáció kibocsájtása nem jelent garanciavállalást a termék alkalmazásával és annak körülményeivel összefüggésben. A feldolgozás módját a mindenkori helyi körülményekhez kell igazítani. A felhasználót kérjük, hogy feldolgozás előtt próbaképpen győződjön meg az alkalmasságról, hogy a hibák elkerülhetők legyenek. Ennek elmulasztása esetén a keletkezett hibákért nem vállalunk felelősséget. Minden további kérdésben állunk szíves rendelkezésükre.