OSB - 3 Lap 1.25 x 2.5 M - 3.125 m2

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Törlés

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

OSB – 3 lap, méret: 1,25 x 2,5 m, 3,125 m2

Az OSB lapok nagy szilárdságú – ezen tulajdonságát a 3 rétegű (OSB-3) forgácsszerkezetnek köszönheti – faforgácslemez, melyben a kötőanyag víz- és hőálló gyantákból tevődik össze, ezek adják a panel belső tartósságát, merevségét és vízhatlanságát. Mindezt külső kötőanyaggal is bevonják, és magas hő- és nyomás alá helyezik, illetve csiszolják is, így lesz a végtermék víztaszító és kopásálló. Az OSB-lap a természetes fához hasonló megmunkálhatóságot mutat (ugyanakkor szakítószilárdsága csekély), élei marhatók, az anyag szeg- és csavartartó. Lapirányú zsugorodásuk csekély.

Felhasználása: Mindezen előnyös tulajdonságok – és kedvező ára – nagyon sokrétű alkalmazást tesznek lehetővé (különböző igényekhez eltérő, specializált OSB-típusok léteznek), így nemcsak az építőiparban (palánk, zsaluzat, stb.), de a csomagolóiparban és egyéb területeken is rendkívül elterjedt. Az OSB külsejét tekintve speciálisan padlóra, tetőre és falra tervezett, továbbá alkalmazható faszerkezeti munkáknál is. Használható szerkezeti megoldásokra, mint tetők, aljzatok és falak fedésére. Mivel a lapok kemények, terhelhetők és tökéletesen sima felület rakható le belőlük, kiválóan alkalmasak különféle melegburkolatok alá vakpadlónak. Az OSB csiszolva és lakkozva tartós burkolat önmagában is.

A nútféderes élképzésű OSB-nél a táblák jobban illeszkednek, nem csúsznak szét, így sok feladatra – úgymint padlók és úszópadlók készítésénél, könnyűszerkezetű tetőknél alátét-burkolatként, és mindenhol, ahol hosszú távon kell illeszkedniük a forgácslemezeknek – előnyösebbek a hagyományos OSB-lapoknál. Teherelosztó rétegként is gyakran alkalmazzák – pl. padlóknál.

OSB – lapok súlya / tábla:
8 mm: kb.16 kg
10 mm: kb. 19 kg
12 mm: kb. 22,5 kg
15 mm: kb. 28 kg
18 mm: kb. 34 kg
22 mm: kb. 41 kg

OSB – 3 lap, méret: 1,25 x 2,5 m, 3,125 m2

További információk

Vastagság

10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm, 8 mm