Padlopon Expres Aljzatkiegyenlítő cn70 2-15mm 25 Kg

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Padlopon Express CN 70 önterülő aljzatkiegyenlítő
Önterülő aljzatkiegyenlítő 2-15 mm
Lakóépületek és intézmények aljzatainak kiegyenlítésére alkalmas, rövid határidő mellett.
JELLEMZŐ: gyorskötésű aljzatkiegyenlítő, vékonyan is teríthető, gazdaságos, padlófűtés esetén is alkalmazható.
ALKALMAZÁSI TERÜLET
A Ceresit Padlopon® Express CN 70 önterülő aljzatkiegyenlítő lakóépületek és intézmények nedvszívó aljzatának (legalább C 12 szilárdságú aljzatbeton, könnyűbeton, cement- és gipszesztrich) kiegyenlítésére alkalmas, 2-15 mm rétegvastagságban.

A burkolhatóság elérése után (24-48 óra) a kemény, sima felületet – minden esetben – burkolattal kell ellátni. A Ceresit Padlopon® Express CN 70 önterülő aljzatkiegyenlítőre járólap, valamint PVC-, szőnyeg-, linóleumburkolat és laminált padló fektethető. Székgörgő igénybevételnek ellenáll, padlófütés esetén is alkalmazható. Nem nedvszívó felület (pl. meglévő kerámia burkolat) kiegyenlítésére a Ceresit Padlopon® Maxi CN 78 önterülő aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni.
A FELÜLET ELőKÉSZÍTÉSE
Az aljzatnak tisztának, tartósan száraznak, repedéstől- valamint tapadást gátló anyagoktól mentesnek kell lennie.
A betonaljzat (cementesztrich) felületén lévő laza, puha részeket és a lazán tapadó cement maradványokat csiszolással kell eltávolítani. Porelszívás után az aljzatot vízzel hígított (1 rész alapozó : 3 rész víz) Ceresit Padlopon® Diszperziós alapozóval kezeljük elő a jobb tapadás érdekében. Az alapozást követő kb. 30-40 percen belül, de mindenképpen az alapozó teljes megszáradása előtt kell a bekevert aljzatkiegyenlítőt felhordani (“nedves a nedvesre” technológia). A gipszesztrich alapozását – az adalékszemcsékig történő lecsiszolás és porelszívás után – a vízzel 1:1 arányban higított Ceresit Padlopon® Diszperziós alapozóval végezzük el. Az alapozó száradási ideje ebben az esetben min. 24 óra! A ragasztómaradvánnyal már szennyezett aljzat nem szívóképes, ezért a ragasztó eltávolításailletve a megfelelő alapozás után a felületet Ceresit Padlopon® Maxi CN 78 önterülő aljzatkiegyenlítővel kell kiegyenlíteni.
FELHORDÁS
A Ceresit Padlopon® Express CN 70 önterülő aljzatkiegyenlítő készítésekor 6 liter hideg vízhez 25 kg (1 zsák) poranyagot adagolunk folyamatosan, miközben elektromos keverőgéppel (max. 600 ford./perc) csomómentesre keverjük (2-3 perc). Mindig akkora keverőedényt használjunk, amelyben 1 teljes zsák (25 kg) anyagot be tudunk keverni az előírt mennyiségű vízzel. Az így kapott maszszát 1-2 percig pihentetjük, majd ismét alaposan átkeverjük. A bekevert aljzatkiegyenlítőt 20-25 percen belül fel kell használni úgy, hogy azt folyamatosan és egyenletesen az aljzatra felöntjük, majd rozsdamentes acél glettvassal a fe- 2006. november Padlopon® Express CN 70 lületen szétterítjük. A termék alkalmas gépi felhordásra is. A kötés és a szilárdulás üteme a környezeti tényezőktől erősen függ, az anyag és a víz magasabb hőmérséklete meggyorsítja a kötést, az alacsonyabb lassítja. A túl gyors száradás káros következményei miatt az aljzatot a direkt napsugárzástól és a huzattól óvni kell.
FONTOS TUDNIVALÓK
A Ceresit Padlopon® Express CN 70 önterülő aljzatkiegyenlítő csak +10°C és +30°C közötti aljzat és léghőmérséklet esetén alkalmazható. A poranyag hőmérséklete nem emelkedhet 30°C fölé, különben romlani fog a terülési képesség!
Felhasználáskor a poranyagokra illetve a cementhabarcsokra vonatkozó előírásokat be kell tartani.
Az aljzatkiegyenlítő elkészítéskor (vízadagolás) lúgossá válik, ezért bőrre és szembe kerülésétől óvakodjunk. Ha ez mégis megtörténne, alaposan mossuk meg az érintett testrészt. Szükség esetén hívjunk orvost.
A szerszámról a friss aljzatkiegyelítő vízzel lemosható, a megkötött anyag csak mechanikai úton távolítható el.
MŰSZAKI ADATOK
Összetétel: hidraulikus kötőanyagokat, kvarchomokot, ásványi töltőanyagot, speciális műanyag pordiszperziót és terülést javító adalékanyagot tartalmaz
Sűrűség: kb. 1300 kg/m3
Keverési arány: 6,0 liter víz 25 kg poranyaghoz
Bedolgozhatóság: kb. 20-25 perc
Anyagszükséglet: 1,5 kg poranyag/m2/mm
Járható: 3 óra múlva
Burkolható: 24 óra múlva – 3 mm rétegvastagságig
48 óra múlva – 3 mm rétegvastagság felett
Tapadószilárdság*: min. 1,0 N/mm2
Nyomószilárdság*: min. 25,0 N/mm2
Hajlítószilárdság*: min. 7,0 N/mm2
A fenti adatok normál klímára (+23°C és 55 % relatív páratartalom) vonatkoznak.
*A szilárdsági értékek 28 napos korra vonatkoznak!
TÁROLÁS
Eredeti, jól zárt csomagolásban, hűvös, száraz, nedvességtől védett helyen.
FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 9 hónapig.
EGYÉB INFORMÁCIÓK
A papírzsákot csak akkor tegyük a papírhulladék gyűjtőbe, ha az teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és csatornába juttatni.

A Ceresit Padlopon® Express CN 70 önterülő aljzatkiegyenlítő csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg. ÉME szám: A-365/1/2003

Alkalmazástechnikai tanácsadás:
Tel.: (82) 464-415, (82) 464-400
Fax: (82) 464-409