Palma Parketta ragasztó

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Törlés

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

PALMA PARKETTA RAGASZTÓ ALKALMAZÁSI TERÜLET
Vizes diszperziós ragasztóanyag mozaik-, 22 mm-es csaphornyos és 10 mm-es lamellaparketta ragasztására –nedvszívó aljzatra, valamint faforgácslapra. A nedvességre érzékeny fa- és parketta fajták, mint pl. az egyrétegű hevea és eukaliptusz készparketta, vagy a nagyméretű lamellaparketta (250 mm x 50 mm x 10 mm felett) – különösen ha bükkbôl, juharból vagy kôrisbôl készült – ragasztása esetén kérjen tanácsot szakembertôl.
ALKALMAZÁS
Az aljzatnak a DIN 18356 szabvány szerint tisztának, tartósan száraznak, simának, repedéstôl, valamint tapadásgátló anyagoktól mentesnek, megfelelô húzó- és nyomószilárdságúnak kell lennie.
A nedvszívó aljzat egyenetlenségeit – Ceresit Padlopon alapozóval történt alapozás után a Ceresit Padlopon vagy Ceresit Padlopon Ultra aljzatkiegyenlítôvel szüntessük meg. A nem nedvszívó aljzatot (kôpadló, kerámia járólap stb.) Ceresit Padlopon Tunoprén elôkenôvel alapozzuk le, vigyük fel rá a Ceresit Padlopon Ultra aljzatkiegyenlítôt. A kiegyenlített aljzat burkolhatóságára vonatkozó elôírásokat figyelembe kell venni! A ragasztás elôtti kellôsítést feltétlenül végezzük el a hígított Ceresit Padlopon alapozóval. A ragasztót használat elôtt alaposan keverjük fel, majd B3 fogazott kenôlappal egyenletesen hordjuk fel az aljzatra. Csak annyi ragasztót terítsünk el egyszerre, amekkora felületet 10-15 percen belül le tudunk burkolni. A parkettát kis csúsztatással helyezzük a ragasztóba és toljuk ütközésig.
Mozaikparketta esetében a parketta felületének ütögetésével biztosítható a ragasztóba történô beágyazódás.
A tökéletes ragasztás eléréséhez a parkettát még a ragasztó bôrösödése elôtt rakjuk le.
A fal mellett megfelelô dilatációs rést kell hagyni. A csiszolást legkorábban 5 nap múlva lehet megkezdeni, amikor a végleges kötési szilárdság kialakul. Lakkozni csak a ragasztó teljes száradása után szabad. A ragasztómaradványokat száradás elôtt vízzel, száradás után csak mechanikusan lehet eltávolítani.
FONTOS TUDNIVALÓK
Ha a relatív páratartalom meghaladja a 75%-ot, az aljzat hômérséklete nem éri el a +15°C-ot, a szobahômérséklet pedig a +18°C-ot, parkettázási munka nem végezhetô. Ha hosszabb tárolás következtében a terméken hártya képzôdne, akkor azt felhasználás elôtt el kell távolítani! A Palma Parketta Nyers, lakkozatlan parketták ragasztására
 Szerves oldószert nem tartalmaz
 A leragasztott parketta térfogatváltozását rugalmasan követi
 Jól tapad
 Nagy kezdeti és végsô ragasztási szilárdság
 Padlófűtés esetén is alkalmazható
 Nagyon jó végsô szilárdság
 A lépéshang-szigetelô alátétre is használható
Műszaki termékismertő
Fogközmélység: 3,40 mm
Fogközszélesség: 3,60 mm
Fogtetôszélesség: 3,40 mm
Fogközmélység: 5,00 mm
Fogközszélesség: 6,00 mm
B3 23/48 Fogtetôszélesség: 4,00 mm
Ragasztómaradványt nem szabad a szennyvízhálózatba engedni! A friss ragasztófoltok vízzel eltávolíthatók, a szerszámok vízzel tisztíthatók. A fagytól óvni kell!
A burkolóanyag-gyártók használatra vonatkozó utasításait mindenkor vegyék figyelembe!
MŰSZAKI ADATOK
Szín: Világosszürke
Szárazanyag-tartalom: 64 +/– 3%
Viszkozitás: 60-65 Pas (Brookfield RVT 7/20)
Nyírótapadási szilárdság 72 óra múlva: Min. 1,5 Mpa
pH-érték: Kb. 7
Sűrűség: Kb. 1,4 kg/l
Kiadósság: 700 – 1000 g/m2 (B3 kenôlappal)
Szellôzési idô: Nincs
Nyitott idô: 10-15 perc
Járhatóság: Legkorábban 24 óra múlva
Felületkezelés: 5-10 nap múlva
Tárolás: +5°C felett, száraz és hűvös helyen
Kötés utáni hôállóság: Max. +50°C, padlófűtés esetén is használható
Eltarthatóság: 12 hónap (megfelelô tárolási körülmények esetén)
A fenti idôintervallumok „normál klímára” (23°C/55% relatív páratartalom) vonatkoznak!
KISZERELÉS
Csomagolás: 1 kg-os műanyag doboz, 5 kg-os műanyag vödör, 10 kg-os műanyag vödör.
ÖSSZETÉTEL
Szerves és szervetlen – ragasztást javító – adalékot tartalmazó, poli(vinil-acetát)-polimer bázisú, vizes diszperziós ragasztóanyag.
Származási hely: Magyarország
Figyelem! A megadott adatok csak általános tudnivalókat takarnak. A ragasztandó anyagok és a munkakörülmények sokfélesége miatt a munka megkezdése elôtt célszerű próbaragasztást végezni. Jelen műszaki adatlap tapasztalataink alapján, a műszaki fejlôdés jelenlegi állása szerint készült. Értékesítési feltételeink keretében csak termékeink mindig állandó, magas szintű minôségére vállalunk szavatosságot.

További információk

Kiszerelés

, ,