Rigips Kültéri glett

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Törlés

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Rigips kültéri glett

Felhasználásra kész, por alakú cementkötésű szárazhabarcs kültéri felhasználásra.
Összetétel: Cementből, mészhidrátból, válogatott adalékokból és más, különleges összetevőkből gyártott készítmény.
Alkalmazás: Simított alapvakolatokon glettelt simasásgú felület eléréséhez használatos. Legfeljebb 3 mm vastagságban hordható föl egy rétegben. Egy felületet lehetőleg teljes egészében simítsunk át a glettanyaggal annak érdekében, hogy a rákövetkező felületzáró réteg ne foltosan jelenjen meg száradása után. A glett száradása után az esetleges glettelési hibákat csiszolással tüntessük el, ezután következhet a festékréteg (alapozás után). A kereskedelemben kapható szinte bármely falfestékkel átvonhatjuk (természetesen kültéren homlokzati festékkel), azonban mindig vegyük figyelembe a festékgyártó ajánlásait, utasításait.
Anyagszükséglet: kb. 1,4 kg/nm/mm (tájékoztató érték, a pontos kiadósság függ a felület szívóképességétől és minőségétől)

Tulajdonságok:
– A glettet egy rétegben legfeljebb 3 mm vastagon hordjuk föl. Nagyobb felületi mélyedéseket, repedéseket több rétegben tudunk elsimítani. A többrétegű glettelésnél a korábban felvitt glettréteg kiszáradását mindig meg kell várni.
– Kiváló tapadás
– Egyszerű bekeverés
– Sima, egyenletes, repedésmentes felületet biztosít
– Zsugorodásmentesen szárad

Műszaki adatok:
Vízigény: kb. 300 ml/kg
Max. szemcsenagyság: 0,3 mm
Térfogatsúly (száraz sűrűség): kb. 1315 kg/m3
Nedves térfogatsúly: kb. 1740 kg/m3
Tapadószilárdság: >0,95 MPa (N/mm2)
Nyomószilárdság: >10 n/mm2
Hajlítószilárdság: >4 N/mm2
Cr6+ tartalom: <2 ppm
Bekeverés (vízszükséglet): 5 kg poranyaghoz kb. 1,5 l víz, 25 kg-hoz kb. 7,5 l víz
Maximális rétegvastagság (1 rétegben): 3 mm

Az alapot adó cementvakolatnak legalább 14 naposnak kell lennie, nedvességtartalma 3-4 M% lehet, szilárdsága pedig legalább HvB 7 minőségnek feleljen meg.
Bekeverés: Az előre kimért vízmennyiséghez kell hozzá/belekeverni a por alakú glettelőanyagot. 1-2 kg-nyi kis mennyiséget kézzel is össze lehet keverni (kesztyű viselését javasoljuk), ennél nagyobb mennyiségű keveréket célszerű alacsony fordulatszámon járatott keverőgéppel elkészíteni. Mindkét esetben homogén, csomómentes legyen a végeredmény.
+25 °C fölötti hőmérséklet esetén a felhordás nem javasolt. A friss glettréteget védjük az erős napsugárzástól illetve a csapadéktól; rozsdamentes szerszámokat használjunk a feldogozás során.

Általános követelmények és tanácsok a Rigips portermékekhez:
Alkalmazási tanácsok: Csak belső, normál páratartalom-értékekkel bíró helyiségekben hajtható végre a felületsimítás ezen anyagokkal. Felhordásuk nem ajánlott 5°C alatti felületi és környezeti hőmérésklet esetén.
Alap előkészítése: A laza, porózus illetve nem hordképes részeket, a port és egyéb szennyeződéseket (pl. olaj, zsír) el kell távolítani. Az alapfelülettel szemben fennálló követelmények: legyen tiszta, szilárd, száraz, teherbíró, mozgás- és zsugorodásmentes valamint homogén. Porózus felületeken használjunk mélyalapozót. Beton felületeknél tapadást javító kötőhíd-alapozó használatát javasoljuk.
Bekeverés: A szükséges vízmennyiséget öntsük tiszta edénybe, javasoljuk, hogy a poranyagot már a zsákban lazítsuk föl. Lassan, egyenletesen szórjuk a vízbe a megfelelő gipsztermék-mennyiséget (úgy kell adagolni, hogy a víz épp egy picit ellepje a poranyagot). Ezután 3-5 percet hagyjuk a vizet beszívódni, majd kézzel vagy alacsony fordulatszámon gépi keverővel homogén, csomómentes krémes masszává kell keverni. Ezt követően már ne adjunk hozzá se idegen anyagot, se további glett/gipszanyagot. Csak annyi anyagot kevrjünk be, amennyit a bedolgozási időn belül fel tudunk használni. Már megkeményedett, vagy kötésben lévő anyagot nem szabad víz hozzáadásával vagy bekevert anyaghoz adagolva újra feldolgozhatóvá tenni, mert csak látszólag lesz teljes értékű keverék, tulajdonságaiban már nem felel meg semmilyen követelménynek.
Végső felületképzés: A Rigips portermékekkel kialakított felületek kiválóan alkalmasak mind festésre-mázolásra, mind tapétázásra. Festésre a jó lég- és páraáteresztésű vizes hígítású (diszperziós) festékeket ajánljuk. Mész-, szilikát- és vízüvegfestéket ne használjon közvetlenül portermékeinkre, ezen kívül mindig vegye figyelembe a festék- és tapétagyártók utasításait.
Hasznos tanácsok: a dübeleket és tipliket az anyag teljes száradása után (mintegy 24 óra elteltével) szabad csak terhelni. A bekeveréshez és feldolgozáshoz mindig tiszta, lehetőség szerint rozsdamentes szerszámokat, edényeket használjunk. A zsákokat fedett, száraz helyen tároljuk. A megbontott csomagolású anyagokat zárjuk vissza és 3 hónapon belül használjuk föl. A papírcsomagolás maradéktalan kiürítés után újrahasznosításra alkalmas.

További információk

Kiszerelés

,