Sadolin Extra UV álló színtelen lazúr

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Törlés

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

SADOLIN UV EXTRA – Extra tartós selyemfényű, színtelen kültéri lazúr
Ajtók, ablakok, kerti bútorok és egyéb kültéri fafelületek tartós védelmére
-extra UV-védelem, vízálló
– hosszantartó bevonat
– megtartja a fa eredeti színét

A Sadolin Uv Extra selyemfényű színtelen kültéri lazúr egy minimális festéktartalmú beeresztő. A faanyagon egy olyan rugalmas védőréteget képez, amely fokozottan ellenáll az eső,a nedvesség és a nap (ultraibolya sugárzás) káros hatásainak. Védőrétegként a sadolin uv extra lazúr a faanyaggal együtt tágul és húzódik össze, jelentősen csökkentve a hólyagosodást és lepattogzást.
Alkalmazási terület: Ablakok, ajtók, kerti bútorok és egyéb kültéri fafelületek bevonására. Nem használható padló bevonására.
Felület előkészítés:
Nyers vagy legyalult fafelület esetén: Ha a fafelület olajos vagy gyantás, akkor alaposan zsírtalanítsunk szintetikus hígítóval. Fokozott igénybevétel esetén, ha szükséges, kezelje egy réteg Sadolin Base alapozóval.
Előzőleg beeresztett fafelület esetén: A felület legyen tiszta és száraz. Enyhén csiszoljuk meg csiszolópapírral vagy tisztítsuk le kemény sörteecsettel, hogy mindne laza részecskét eltávolítsunk. Ha a fafelület előzőleg szabad ég alatt volt, akkor a beszürkült fafelületet addig csiszoljuk, amíg tiszta, fényes felületet nem kapunk. Zsírtalanítsuk a felületet, illetve tisztítsuk le a gyantás részeket és csomókat szintetikus hígítóval enyhén benedvesített rongy segítségével.
Ha a felület állapota rossz, akkor gyaluljuk le, majd kezeljük, mint nyers fafelületet. A kisebb lyukak megszüntetésére használjunk megfelelő tömítőanyagot, fatapaszt. Csiszoljuk simára közepes dörzspapírral az erezettség irányába. Ne használjunk acélgyapotot! Utána mossuk le a felületet híg mosószeres vízzel, és hagyjuk megszáradni. A nyers fafelületeket kezeljük olyan árnyalatú Sadolin Extra vastaglazúrral, aminek színe illik a környező felületekhez.

Használati útmutató:
A festéket előzőleg és a festés során is alaposan keverjük meg. Ne fessünk +5C alatt és +30 C felett, illetve nyirkos időben vagy ha hamarosan eső várható. Már festett fafelületre 1-2 réteget vigyünk fel. Nyers vagy gyalult faanyagra 2-3 réteget kell felvinni. Kerüljük el a túlzott ecsetelést, mert ecsetnyomok maradnak, valamint a túl vékony festékfilm képződését. Ha kiálló erezetet tapasztalunk, akkor a rétegek felvitele között csiszoljuk meg a felületet finom dörzspapírral. Ajánlatos egy próbát végezni a munka megkezdése előtt.A végeredmény függ az eredeti színtől, a fa állapotától és a felvitt rétegek számától. Nagyon világos fafelületeken a Sadolin uv extra arany árnyalatot adhat a fának.

Száradási idő: Tapadási száradás: kb. 5-7 óra. Újrafestés: kb. 12-18 óra. Alacsony hőmérsékleten vagy magas páratartalom mellett a száradási idő megnövekedhet.

Kiadósság: 12-15 nm/liter.

Munkaeszközök tisztítása: szintetikus hígítóval.

Minőségmegőrzési idő: 24 hónap

Biztonsági és környezetvédelmi rendelkezések:
Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okaozhatja. Gyermekek kezébe nem kerülhet. A keletkező oldószergőzt vagy festékpermetet nem szabad belélegezni. A bőrrel való érintkezés kerülendő. Megfelelő védőkesztyűt kell viselni. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. Veszélyes komponensek: nafta ( ásványolaj) hidrogénezett, nehéz: 25-50%, tolifluanid: 0,5-1%. A készítmény túlérzékenységet okozó anyagokat (tolifluanid, kobalt-só és 2-butanonoxim) tartalmaz! Túlérzékeny személyeknél allergiás reakciót válthat ki! EU határértékek erre a termékre (A/e-OB): 500 g/l(2007)/400g/l (2010)
Ez a termék legfeljebb 400 g/l VOC-ot tartalmaz.
Veszélyes készítmény OKBI száma: OKBI-VANO/29/2009
Kermi eng.sz: 2009/2-00172

Csaka teljesen kiürült és kitisztított csomagolóedény hasznosítható újra. A termék maradékát és a termék maradékával szennyezett csomagolóedényt a kijelölt gyűjtőhelyre kell vinni.

További információk

Kiszerelés

,