Sopro AMT 468 Aljzat- és Falkiegyenlítő 25 Kg

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

SOPRO AMT 468 AusgleichsMörtel Aljzat- és fal kiegyenlítô.
Nem önterülő !
Nagyszilárdságú, gyorskötésű, szürke színű kiegyenlítôhabarcs durvább szemcsemérettel aljazat- és falfelület simítására és javítására csempeburkolat alá. Krómban szegény a TRGS 613 szerint.
Alkalmazható lejtô kialakításához és javító vakolatként is
Trassz adalékkal
2-30 mm-es rétegvastagságra
Nedves, vizes és száraz környezetben
Bel- és kültéren alkalmazva
Felhasználási terület: Kiegyenlítésre, simításra és javításra az alábbi esetekben: betonaljazat, betonfal, betonmennyezet (DIN 1 045 szerint), vakolat (DIN 18 550 szerint), a P II és P III számú habarcs csoportban, porózus beton, tufa építôanyagból, égetett agyagtéglából, mészhomok téglából készült falazat valamint vegyes falazat. Vízszintes és függôleges, valamint síkbani aljazat készítésére soron következô kerámia burkolóanyag, valamint terméskô és beton műkô, cotto, stb. lerakása elôtt vékony rétegű ágyazóhabarcs eljárással.
Különösen javítóhabarcsként és lejtfelület javító habarcsként célszerű alkalmazni lejtszint kiegyenlítô
rétegként teherviselô aljazat lejtkiképzésére nedves és vizes helyiségben, erkélyen és teraszon. Kikeményedett állapotban a Sopro AusgleichsMörtel vízálló, vízpára-áteresztô és a fagyás-olvadás váltakozó hatásának ellenálló.
Rétegvastagság: 2-30 mm-es rétegvastagságban egy munkaműveletben. 20 mm feletti rétegvastagság azonban csak kisebb felületen javasolt.
Keverési arány: Kb. 5,5 liter vízhez 25 kg Sopro AusgleichsMörtel.
Bedolgozhatósági hőmérséklet: +5oC-tól +30oC-ig dolgozható be (aljazat, levegô, építôanyag).
Bedolgozhatósági idő: Kb. 45 perc.
Járható: Kb. 6 óra múlva.
Csempézhető: Kb. 12 óra múlva.
Időadatok: 23oC-os és 50% relatív páratartalmú szobahômérsékletre vonatkoznak. Ennél magasabb hômérséklet lerövidíti, alacsonyabb pedig meghosszabbítja ezeket az idôadatokat.
Szerszám: Keverô, keverôfej, simító, spatulya, simítóléc, kôműveskanál, lehúzóléc, filclap.
Anyagszükséglet: Kb. 1,5 kg/m2 1 mm-es rétegvastagságonként.
Tárolás: Száraz helyen, raklapon kb. 6 hónapig tárolható.
Kiszerelés: 25 kg-os zsákban.
Aljzat előkészítése: Az ásványi aljazatnak tisztának, szilárdnak és teherbírónak és felületi tapadáscsökkentô anyagtól (például olaj, por, viasz, elválasztószer, felületi kivirágzás, szinterréteg) mentesnek kell lennie. Többrétegű aljazat esetén az egymáson található rétegek jól tapadjanak egymáshoz. A régi hámló és nem teherbíró vakolatot le kell verni. Az igen tömör és gyenge nedvszívó képességű ásványi aljazatot Sopro Haftemulsion tapadásnövelô szerrel kell elôkezelni, utána a következô réteg felvitelét “nedveset-nedvesre” eljárással kell végezni. A nagy nedvszívó képességű aljazatot Sopro Grundierung alapozóval kell elôkezelni.
Bedolgozás: Kb. 5,5 liter vizet tiszta keverôedénybe önteni, és 25 kg Sopro AusgleichsMörtel adagolásával lehetôleg géppel egynemű, képlékeny, csomómentes habarccsá keverni össze. Kb. 5 perces érési idô után az anyagot még egyszer alaposan átkeverni. Csak annyit szabad bekeverni, amennyit a (45 perces !) bedolgozhatósági idôn belül be tudunk dolgozni. Az anyagot kôműveskanállal és simítóval felvinni és lesimítani, a nagyobb felületet léccel kell lehúzni. A felület filcelhetô. 3 m2-nél nagyobb felületnél vakfuga alkalmazandó. Nedves aljazat is kitapasztható és simítható, a kikeményedési idô azonban ilyenkor hosszabb lesz. Csempeburkolás elôtt az aljazatnak száraznak kell lennie! A megmerevedett habarcsot sem vízzel, sem friss habarccsal ismét bedolgozhatóvá tenni nem szabad. A kitapasztott és simított felületet, valamint a javítóréteget gyors kiszáradás ellen védeni kell.
Biztonságtehnikai előírás: Cementet tartalmaz. Nedvesség és víz hatására erôsen lúgos vegyhatásúvá válik.
Jelölés:
A GefStoffV veszélyes anyagokra vonatkozó rendelet szerinti veszélyjelzése:
Xi – ingerlô hatású
Kockázati tényezôk:
R 38 A bôrre ingerlô hatású
R 41 Komoly szemkárosodást okozhat
Biztonsági elôírás:
S 2 Gyerekek elôl elzárva tartandó
S 22 A port belélegezni nem szabad
S 24 Bôrre jutását kerülni kell
S 26 Ha szembe kerül, azonnal ki kell mosni vízzel, majd orvoshoz kell fordulni.
S 36 Megfelelô védôruha használata kötelezô
S 37 Védôkesztyű viselése kötelezô
GISCODE ZP 1
Az ebben a leírásban olvasható adatok termékleírások, amelyek a mi tapasztalatainkra és vizsgálatainkra támaszkodó általános utalások, és nem alkalmazhatóak konkrét, egyes esetekre. Az itt felsorolt adatok nem képezhetik semmiféle kárpótlási igény alapját. Szükség esetén kérjük, forduljon műszaki tanácsadóinkhoz! A változtatás jogát fenntartjuk!