Sopro FBK Plusz Greslap ragasztó 25 Kg

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

SOPRO FBK PLUS Fliesen- und BauKleber Greslap ragasztó
Cementalapú ragasztó kerámia padló- és falburkolatok valamint elszíneződésre nem érzékeny hasított természetes kőlapok lerakására.
Krómszegény az EU 2003/53/EG számú irányelve szerint.
. Megfelel a DIN EN 12004 számú szabvány C1 TE követelményeinek
. Jó bedolgozhatósági jellemzők
. Nagyfokú állékonyság
. Gres kőporcelán lapokhoz
. Szálerősített
. Beltéri és kültéri használatra
Felhasználási terület: Kerámia, gres kőporcelán lapok és csempék, padlóklinker lapok, mozaikok, elszíneződésre nem érzékeny természetes kövek, beton műkövek ragasztására.
Lakóterületek, ipari és üzemi felületek, nedves és vizes helyiségek, menekülési útvonalak.
Alkalmas aljzatok: Legalább 3 hónapos beton és könnyűbeton; cement esztrichek; száraz esztrichek; enyhén fűtött padlószerkezetek; régi kerámia, terméskő, terazzo és beton műkőburkolatok; gipsz, gipszkarton és szálerősítésű gipsz építőlemezek; telt fugás falazatok (nem vegyes falazatok); vakolat és falazat kötőanyagok; cementvakolat; mészcement vakolat; gipszvakolat; keményhab lemezek.
Keverési arány: 9,4 l víz : 25 kg-os Sopro FBK 372 plus.
Rétegvastagság: Maximum 5 mm tömörített habarcságyban.
Érési idő: 3 – 5 perc.
Bedolgozási idő: Kb. 4 óra; a kikeményedett habarcsot sem vízzel, sem friss habarccsal nem szabad újrafelhasználhatóvá tenni.
Nyitott idő: Kb. 30 perc.
Járható,fugázható: Kb. 24 óra elteltével; padlón biztosítani kell a teherelosztást.
Terhelhető: Kb. 3 nap elteltével, ipari létesítményekben és úszómedencéknél kb. 28 nap elteltével.
Időadatok: +23°C-os szobahőmérsékletre és 50% relatív páratartalomra vonatkoznak. Az ennél magasabb hőmérsékletek lerövidítik, az alacsonyabbak pedig meghosszabbítják ezeket az időadatokat.
Bedolgozási hőmérséklet: +5°C és + 30 °C között bedolgozható; a hideg évszakban kültéren javasoljuk egy gyorsan kötő Sopro vékonyágyas habarcs alkalmazását.
Anyagszükséglet: 1 mm-es rétegvastagságonként kb. 1,2 kg/m2.
Szerszámok: Keverőfej, fogazott simító megfelelő fogazással: 12 mm-es fogazatméretig. A szerszámokat használat után közvetlenül vízzel meg kell tisztítani.
Tárolás: Felbontatlan eredeti csomagolásban, szárazon, raklapon kb. 12 hónapig tárolható.
Kiszerelés: 25 kg
Tulajdonságok: Nagyon jó kontakt tapadás, nedves állékonyság és nagy vízvisszatartó képesség, vízálló, ellenáll váltakozó fagyás-olvadásnak, nagyon kellemes feldolgozási tulajdonságok, rendkívüli kiadósság, hosszú nyitott idő.
Aljzat előkészítése: Az aljzatoknak tisztának, száraznak, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint tapadást csökkentő anyagoktól mentesnek kel lenniük. Az esztrichben levő repedéseket Sopro Gießharz folyékony gyanta alkalmazásával kell erőzáróvá tenni.
A durva egyenetlenségeket Sopro ReparaturSpachtel javító simítómasszával vagy Sopro AusgleichsMörtel kiegyenlítő habarccsal, a padlón Sopro FlißSpachtel 15 plus kiegyenlítő masszával, Sopro FlißSpachtel 30 maxi kiegyenlítő masszával, Sopro AnhydritFlißSpachtel anhidrites kiegyenlítő masszával vagy Sopro FaserFlißSpachtel szálerősítésű kiegyenlítő masszával ki kell egyenlíteni.
A cementesztricheknek 28 naposnak és száraznak kell lenniük. A Sopro Rapidur® B1 anyaggal készült eszt-richek már az elkészültük után 12 órával csempékkel burkolhatók. A fa aljzatokat a csempék felrakása előtt Sopro FliesenDämmPlatte szigetelő lapokkal burkolni kell. Az öntött aszfalt esztricheket homokkal kell felszórni.
A fűtött cementesztricheket a burkolás előtt burkolásra alkalmas állapotra kell felfűteni: a cementesztrichek nedvességtartalma legfeljebb 2,0% lehet (CM nedvességmérő készülékkel mérve).
A gipszvakolatoknak száraznak, egy rétegűnek kell lenniük, és nem szabad filccel borítani és simítani.
A vonatkozó szabványokat, irányelveket és ajánlásokat, valamint az általánosan elismert műszaki
szabályokat be kell tartani.
Alapozás: Sopro Grundierung alapozás: cementesztrichek, szárazesztrichek, gipsz építőlapok; gipszkarton/illesztési hézagok és simított felületek, szálerősítésű gipszlapok; gipszvakolat, jó vagy változó nedvszívó képességű porózus beton (beltéren); cement és mészcement vakolat, vakolat és falazat kötőanyagok; telt fugájú falazat.
Sopro Haftkraft vagy Sopro Haftprimer S tapadóerőt növelő anyaggal: (csak száraz beltéren) sima és zárt pórusú alapok, mint pl. régi csempe, terrazzo, hasított terméskő és beton műkő burkolatok; PVC vagy szőnyegpadlók régi ragasztó maradékai.
Alapozás nélkül: beton, könnyűbeton, keményhab lapok, szilárd, egyenletesen nedvszívó ásványi alapok.
Bedolgozás: Egy tiszta edénybe 9,4 l vizet kell tölteni, és 25 kg (1 zsák) Sopro FBK 372 plus ragasztóval intenzíven addig kell keverni, amíg eldolgozható állagú, csomómentes masszát kapunk. A 3-5 perces érési idő elteltével még egyszer jól keverjük át.
A simítókanállal egy kontaktréteget kell felhúzni, majd a megfelelő fogazású simítóval fésűágyat kell lehúzni (a szerszámot 45°-60°-os szögben tartva). Csak annyi habarcsot szabad felvinni, amelyet a nyitott idő (kb. 30 perc) alatt csempével le lehet burkolni. A csempét a habarcsfelületre helyezve rá kell nyomni, be kell állítani és a helyére kell igazítani. A fugákat a megkeményedés előtt ki kell kaparni és a csempét le kell mosni.
Biztonságtehnikai előírás: Cementet tartalmaz. Nedvesség és víz hatására nagymértékben lúgos vegyhatásúvá válik.
Jelölés:
A veszélyes anyagokra vonatkozó GefStoffV/EU-irányelv szerinti veszélyjelzése: Xi ingerlő hatású
Kockázati tényezők:
R 38 A bőrt ingerli.
R 41 Komoly mértékű szemkárosodást okozhat.
Biztonsági előírás:
S 2 Gyerekektől távol tartandó.
S 22 Porát nem szabad belélegezni.
S 24/25 Bőrrel és szemmel való érintkezését el kell kerülni.
S 26 Szembe jutva azonnal alaposan vízzel ki kell öblíteni, és orvoshoz kell fordulni.
S 37/39 Munkavégzéshez megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget/arcvédőt kell viselni.
S 46 Lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni és a csomagolást vagy a címkét be kell mutatni.
GISCODE ZP1
Krómszegény az EU 2003/53/EG számú irányelve szerint
Az ebben a leírásban olvasható adatok termékleírások, amelyek tapasztalatainkra és vizsgálatainkra támaszkodó általános utalások, és nem alkalmazhatóak konkrét, egyes esetekre. Az itt felsorolt adatok nem képezhetik semmiféle kártérítési igény alapját. Szükség esetén kérjük, forduljon műszaki tanácsadóinkhoz! A változtatás jogát fenntartjuk!
Gyártási dátum a csomagoláson feltüntetve.EN 12004Cementtartalmú habarcs, padló és falburkolásra, kültérre és beltérre Tapadási szilárdság száraz tárolás utánTapadási szilárdság nedves tárolás utánTapadási szilárdság meleg tárolás utánVáltakozó fagyási-olvadási ciklus tárolásután tapadási szilárdság Sopro Bauchemie GmbHBiebricher Straße 74 · 65203 Wiesbaden (Germany)>_0,5 N/mm2>_0,5 N/mm2>_0,5 N/mm2>_0,5 N/mm2