Sopro FS 15 Gyors Aljzatkiegyenlítő 25 Kg

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Sopro FließSpachtel (FS 15) Önterülô aljzatkiegyenlítô 2-15 mm

Kis felületi feszültségű, önterülô, felületkiegyenlítô anyag sima és egyenletes felületre az alábbi burkolási munkához: Krómban szegény a TRGS 613 szerint.
– 2-15 mm rétegvastagságra
– Önterülô
– Igen jó bedolgozási és szilárdhabarcs jellemzôkkel a Mikrodur technológiának köszönhetôen
– Gyorsan megszilárdul
– Szivattyúzható
– Padlófűtésre alkalmas
– Beltéri használatra
– Görgôszék-álló

Felhasználási terület: Felületkiegyenlítô anyag sima és egyenletes felülethez az alábbi burkoláshoz:
mindenféle padlóburkolat, mint például kerámia csempe és lap, hasított terméskô, padlószônyeg,
parketta, linóleum és PVC.
Alkalmas aljazatok: Cementesztrich, beton és nyersbeton felület (legalább 3 hónapos) régi csempe, régi terrazzo, hasított terméskô és beton műkô, öntött aszfalt esztrich és magnézia esztrich, fűtött padlószerkezet (cement és kálciumszulfát esztrich).
Rétegvastagság: Töltôanyag nélkül: 2-15 mm. Töltôanyaggal: 10-25 mm.
10 mm rétegvastagság felett lehet, 15 mm rétegvastagság felett pedig szükséges 1-2,5 mm szemcseméretű kvarchomokkal szaporítani a bekevert kiegyenlítô anyag térfogatának legfeljebb 1/3-áig. Ehhez a rétegvastagsághoz Sopro FließSpachtel 30 típusú anyagot ajánlunk.
Keverési arány: 6,0 – 6,5 l víz: 25 kg FließSpachtel 15 A megfelelô vízadagolásra ügyelni!
Bedolgozhatósági idô: Kb. 30-40 perc.
Járható: Kb. 2-3 óra múlva.
Burkolató: 1 cm rétegvastagságra számítva mintegy 24 óra múlva burkolható.
Idôadatok: 23°C-os szobahômérsékletre és 50%-os relatív páratartalomra vonatkoznak.
Bedolgozási hômérséklet: +5°C-tól legfeljebb +30°C-ig dolgozható be.
Anyagszükséglet: 1 mm rétegvastagságra számítva kb. 1,3 kg/m2.
Targoncára való alkalmasság: Legalább 2 mm-es rétegvastagságtól kezdôdôen alkalmas (az EN 12 529 számú szabvány szerinti targoncákra).
Szerszámok és gépek: Keverôfej, lehúzóléc, glettvas, keverôszivattyú, tüskés henger. A szerszámot a használata után közvetlenül vízben azonnal meg kell megtisztogatni.
Tárolás: Szárazon helyen, raklapon, kb. 6 hónapig tárolható
Kiszerelés: 25 kg-os zsákban, 5 kg-os zacskóban.
Tulajdonságok: A Sopro FließSpachtel 15 cementalapú, önterülô, gyorsankötô aljazatkiegyenlítô anyag. A gyártása során alkalmazott Mikrodur technológia igen jó bedolgozhatóságot és szilárdhabarcs jellemzôket biztosít.
Az aljazat elôkészítése: Az aljazatnak száraznak, teherbírónak, repedésmentesnek, alaktartónak kell lennie, továbbá nem lehet a felületén tapadást károsan befolyásoló anyagféleség, mint például por, olaj, viasz, szigetelôanyag, felületi sókivirágzás, szinterezô réteg, lakk- és festékmaradvány, régi aljazatragasztó anyag maradvány. A meglévô esztrichbeni repedéseket Sopro Gießharz anyaggal kell erôzáróvá tenni. A cementesztrichnek 28 naposnak és száraznak kell lennie. Sopro SchnellEstirchBinder anyaggal készült esztrich már kb. 24 óra eltelte után burkolható. Kálciumszulfát esztrich (anhidrit és anhidrit folyóesztrich) nedvességtratalma legfeljebb 0,5% legyen (CM nedvességmérô készülékkel mérve), megfelelôen legyen csiszolva, portalanítva és alapozva. Az öntött aszfalt esztrichnek homokszórással kell rendelkeznie, és legfeljebb 1,5 mm-es nyomóbélyeg mélységnek megfelelô mértékű szilárdsággal. A fűtött cement- és kálciumszulfát-esztrich a burkolat lerakása elôtt felfűtendô: a cementesztrich nedvességtartalma legfeljebb 2,0% lehet, a kálciumszulfát esztriché pedig legfeljebb 0,3% (CM nedvességmérô készülékkel mérve).
Kálciumszulfát, száraz öntöttaszfalt és magnéziaesztrichen a legelônyösebben Sopro
AnhydritFließSpachtel alkalmas. Az alépítmény megítélése tekintetében a vonatkozó elôírás és szabvány veendô figyelembe.
Alapozás: Sopro Haftemulsion tapadásnövelô: gyors munkaművelethez, “friss-rétegre-friss- réteget” eljárással, száradási idô nélkül. Megfelelô aljazat: cementesztrich, nyersbeton felület (legalább 3 hónapos), régi kerámia, terrazzo, hasított terméskô és műkô burkolat, szilárd felületű esztrichlakk és öntöttaszfalt esztrich. A SoproFließSpachtel 15 közvetlenül felhordható a friss állapotú Haftemulsion tapadórétegre („nedveset-nedvesre” eljárással). A megszáradt rétegek a Haftemulsion tapadásnövelô emulzióból eltávolítandók. Sopro Grundierung alapozó: Minden ásványi, nagy vagy különbözô mértékű szívó hatással rendelkezô aljazat, mint cementesztrich, beton és nyersbeton felület (legalább 3 hónapos), szárazesztrich, kálciumszulfát esztrich (anhidrit- és anhidrit folyóesztrich). Sopro Haftkraft tapadóerô növelô anyag: Minden sima, nem szívóképes aljazat, mint csempe és terrazzo, öntöttaszfalt esztrich vagy szilárd felületi tapadású ragasztóanyag maradvány.
Bedolgozás: 6,0 – 6,5 l vizet tiszta keverôedénybe tölteni, és 25 kg Sopro FließSpachtel anyagot géppel egynemű és csomómentes keverékké keverni el. Ezután a bekevert felületkiegyenlítô masszát az elôkészített aljazatra kiönteni, és lehúzóléccel vagy glettvassal egyenletesen elosztani a felületen. Az anyagban benne maradó levegôzárvány kiszellôztetése végett a friss kikenôanyagot tüskés hengerrel lehengerelhetjük. A szükséges rétegvastagságot lehetôség szerint egy munkaműveletben kell felvinni. Ha kivételes esetben többrétegű felhordásra volna szükség, meg kell vizsgálni az alsó réteg járhatóságát, és a következô réteget Sopro Haftemulsion tapadásnövelô szerrel kezelt felületre kell felvinni. Alacsony levegô páratartalom és nagy szobahômérséklet esetén, valamint huzat (szellôzés) meglétekor, továbbá közvetlen napsugárzásnál a friss kiegyenlítô réteget fóliával kell leteríteni, hogy megszilárdulása repedésmentesen és optimális körülmények között történjen. A Sopro FließSpachtel anyag nagy felületi bedolgozásához célszerű keverôszivattyút alkalmazni, és így bedolgozni. Nedves és vizes helyiségben a kiegyenlített felületet Sopro FlächenDicht flexibel, Dichtschlämme Flex 1-K, Dichtschlämme Flex 1-K schnell vagy Dichtschlämme Flex 2-K anyaggal kell lezárni.
Biztonságtechnikai elôírás: A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelet értelmében jelölésre nem kötelezett termék. Cementet tartalmaz. Nedvesség és víz hatására lúgos vegyhatásúvá válik, ezért a bôrtôl és a szemtôl távol tartandó ! Bôrre jutásakor vízzel le kell öblíteni. Szembe jutásakor ezen túlmenôn orvoshoz kell fordulni.
GISCODE ZP1
Krómban szegény a TRGS 613 szerint.

Az ebben a leírásban olvasható adatok termékleírások, amelyek a mi tapasztalatainkra és vizsgálatainkra támaszkodó általános utalások, és nem
alkalmazhatóak konkrét, egyes esetekre. Az itt felsorolt adatok nem képezhetik semmiféle kárpótlási igény alapját. Szükség esetén kérjük, forduljon
műszaki tanácsadóinkhoz! A változtatás jogát fenntartjuk!
Alapozás:
Az aljazat elôkészítése:
Bedolgozás:
Biztonságtechnikai elôírás: