Sopro HF-S Soprodur Ipari Aljzatkiegyenlítő 25 Kg

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Sopro SoproDur HF-S Fliess Spachtel (HF-S) ipari nagy szilárdságú önterülô aljzatkiegyenlítô

Nagymértékben terhelhetô, cementkötésű, önterülô és gyorsankötô aljazat felületkiegyenlítô massza egyenletes felület kialakítására ipari és üzemi létesítményekben, valamint lakótérben.
– Krómban szegény a TRGS 613 szerint.
– Rétegvastagság 4 – 40 mm
– Nagyfokú terhelhetôség
– Önterülô
– Gyorsankötô
– Szivattyúzható
– Beltérben és kültéren
– Mikrodur technológiával!

Felhasználási terület: Felületkiegyenlítô massza közvetlenül használható sima és egyenletes felület kialakítására beltérben és kültéren, például műhelyben, üzemcsarnokban, raktárhelyiségben, garázsban, pincében, stb. Kültéren a Sopro SoproDur HF-S csak Epoxi-Grundierung alapozó és kvarchomok alkalmazásával együtt használható (csúszásgátláshoz).
Alkalmas aljazatok: Cementesztrich, beton és nyersbeton felület (legalább 3 hónapos) régi kerámia és terrazzo burkolat, magnézia esztrich.
Rétegvastagság: 4 és 40 mm között. 10 mm rétegvastagság felett lehet, 15 mm rétegvastagság felett pedig szükséges a bekevert felületkiegyenlítô masszát, térfogatának legfeljebb 1/3-áig 0-4 mm vagy 0-8 mm szemcseméretű kvarchomokkal szaporítani.
Keverési arány: Kb. 4,5 – 5,0 l víz : 25 kg Sopro SoproDur HF-S. A pontos vízadagolásra ügyelni!
Bedolgozhatósági idô: Kb. 60 perc. A megmerevedett habarcsot sem vízzel, sem friss habarccsal ismét bedolgozhatóvá tenni nem szabad.
Járható: Kb. 2-3 óra múlva.
Burkolható-terhelhető: Közvetlenül használt felület esetén: 1 cm rétegvastagságonként 24 óra.
Burkolásnál 12 óra.
Idôadatok: 23°C-os szobahômérsékletre és 50%-os relatív páratartalomra vonatkoznak.
A magasabb hômérséklet rövidíti, alacsonyabb pedig meghosszabbítja ezeket az idôadatokat.
Bedolgozási hômérséklet: +5°C-tól +30°C-ig dolgozható be.
Anyagszükséglet: 1 mm-es rétegvastagságra mintegy 1,7 kg/m2.
Kopásállóság: Legalább 4 mm rétegvastagságtól kezdôdôen alkalmas kézi- és emelôtargonca használatára az EN 12529 számú szabvány szerint. Alkalmas légtömlôs és teltgumi abroncsú járművekre (felszíni szállítóeszközök).
Padlófűtés: Padlófűtésre alkalmas.
Szerszámok és gépek: Keverôfej, lehúzóléc, glettvas, keverôszivattyú, tüskés henger. A szerszámot használata után közvetlenül vízzel meg kell megtisztogatni.
Tárolás: Száraz helyen, raklapon, kb. 6 hónapig tárolható.
Kiszerelés: 25 kg-os zsákban.
Tulajdonságok: A Sopro SoproDur HF-S nagymértékben terhelhetô, cementalapú, önterülô, gyorsankötô aljazatfelületi kiegyenlítô anyag, amely szélsôségesen nagy nyomó-, hajlító- és kopásállósággal rendelkezik. A Sopro SoproDur-HF-S beltérben és kültéren is alkalmazható, géppel bedolgozható, és krómban szegény. A Mikrodur technológiának köszönhetôen igen jó bedolgozhatósági és szilárdhabarcs jellemzôkkel rendelkezik.
Az aljzat elôkészítése: Az aljazatnak száraznak, teherbírónak, repedésmentesnek, alaktartónak kell lennie, és nem tartalmazhat felületi tapadáscsökkentô anyagot, például por, olaj, viasz, szigetelôanyag, sókivirágzás, szinterezô réteg, lakk- és festékmaradvány, régi aljazatragasztó anyag maradvány.
Nyílástörés és lyuk Sopro ReparaturSpachtel vagy Sopro SchnellSpachtel anyaggal töltendô ki. A meglévô esztrichbeni repedéseket Sopro Gießharz anyaggal kell erôzáróvá tenni.
A cementesztrichnek 28 naposnak és száraznak kell lennie.
Az aljazat kopásállóságának átlagosan legalább 1,5 N/mm2-nek kell lennie, és egy helyen sem csökkenhet 1,0 N/mm2 alá. A felület homokszórással vagy sörétszórással elôkezelendô.
Alapozás: Sopro Haftemulsion tapadásnövelô emulzió: “friss rétegre friss réteget” eljárással száradási idô nélkül minden megfelelô aljazaton, mint cementesztrich, beton, stb. Magnéziaesztrich kivételével. Sopro Grundierung alapozó: Minden ásványi eredetű erôsen vagy különbözô mértékben szívóképes aljazaton, mint cementesztrich, beton, magnéziaesztrich.
Sopro Haftkraft tapadásnövelô: Minden sima és nem szívóképes aljazaton, mint terrazzo és kerámia
burkolat.
Bedolgozás: 4,5 – 5,0 l vizet tiszta keverôedénybe tölteni, és 25 kg Sopro SoproDur HF-S anyagot géppel egyneműsítve és csomómentesen elkeverni.
Nagyobb felületre Sopro SoproDur HF-S kényszerkeveréssel is elôállítható, vagy szivattyúzással
hordható fel. A bekevert anyagot az elôkészített aljazatra önteni, és lehúzóléccel vagy vagy glettvassal
egyenletesen el kell oszlatni.
A szükséges rétegvastagságot lehetôség szerint egy munkaműveletben kell felvinni. Ha kivételes
esetben többrétegű felhordásra volna szükség, meg kell várni, amíg az alsó szint járhatóvá válik, és a
következô réteget Sopro Haftemulsion tapadásnövelô szerrel kezelt réteg elôzetes felhordása után
kell felvinni.
Beltérben a friss területkiegyenlítô réteget magas hômérsékletnél, erôs huzatnál és nagyfokú napsütésnél fóliával kell letakarni repedésképzôdés megakadályozása és optimális megkötés céljából.
Nagyobb terhelésnél, például villástargonca közlekedés esetén a Sopro SoproDur HF-S anyagot
alapvetôen legalább 4 mm-es rétegvastagságban kell felvinni. A vegyszer terhelést kapó felületen és
kültérben a Sopro TitanFließSpachtel réteget Sopro Epoxi-Grundierung alapozóval kell lezárni. Az
olaj vagy benzin szennyezôdéssel érintett területet (Sopro Ölstop) olajvédô felületmázolással kell védeni.
Biztonságtechnikai elôírás: A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelet értelmében jelölésre nem kötelezett termék. Cementet tartalmaz. Nedvesség/víz hatására erôsen lúgos vegyhatású lesz, ezért a bôrre és a szembe jutását meg kell akadályozni. Bôrre jutásakor vízzel le kell mosni. Szembe jutásakor a kiöblítését követôen orvoshoz kell fordulni. Kötött állapotban élettanilag és környezetileg nem veszélyes.
GISCODE ZP1
Krómban szegény a TRGS 613 szerint.

Az ebben a leírásban olvasható adatok termékleírások, amelyek a mi tapasztalatainkra és vizsgálatainkra támaszkodó általános utalások, és nem alkalmazhatóak konkrét, egyes esetekre. Az itt felsorolt adatok nem képezhetik semmiféle kárpótlási igény alapját. Szükség esetén kérjük, forduljon műszaki tanácsadóinkhoz! A változtatás jogát fenntartjuk!