Sopro Marmor - Márványszilikon 310 ml

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Sopro Marmor Silicon Márvány fugaszilikon Természetes módon megszilárduló, rugalmas szilikonos tömítôanyag, csatlakozó, elválasztó és dilatációs hézag kitöltésére.
– Speciális anyag márványra és hasított terméskôre
– Szélrészek szennyezôdése nélkül
– Igen jó éltapadás
– Gombaölô hatású, gátolja az újabb gombásodás kialakulását
– Beltéri és kültéri használatra
– SZÍNEK : 790 transparent, 791 weiß, 792 silbergrau, 793 grau, 796 hellbeige
Felhasználási terület : A Sopro Silicon Marmor természetes módon megkötô szilikonos tömítôanyag csatlakozó, elválasztó és dilatációs hézag rugalmas kitöltésére márvány és hasított terméskô burkolathoz, kerámia burkolathoz és beton műkô burkolathoz, továbbá a következô területen végzendô hézagoláshoz: üvegtégla és mintaüvegezés, ablakpárkány valamint üvegezés és ablakgyártás.
Hártyásodási idő : Kb. 10 perc
Kikeményedés, megszilárdulás : Kb. 3 mm/24 óra
Időadatok : 23oC-os szobahômérsékletű és 50%-os relatív páratartalmú szokványos környezetre vonatkoznak. A magasabb értékek rövidítik, alacsonyabbak pedig hosszabbá teszik ezeket az idôadatokat.
Hőállóság : -40oC-tól +120oC-ig.
Bedolgozási hőmérséklet : +5oC-tól +40oC-ig dolgozható be.
Alakváltozáás kiterjedés, zsugorodás : A hézagszélesség legfeljebb 20%-áig.
Hézagszélesség, hézagmélység : Legfeljebb 10 mm-ig: legalább 6 mm, 10-20 mm között: 12 mm, 20 mm felett: a hézagszélesség legalább fele, külterületen legalább 10 mm x 10 mm.
Anyagszükséglet : 1 patron mennyisége 10/10 mm-es hézag keresztszelvénynél 3,1 méterre elegendô.
Szerszámok : Sopro adagolópisztoly, Sopro profi szilikonsimító.
Szerszám tisztítása : Friss állapotban általános higítóval tisztítandó, kikeményedés után csak mechanikusan.
Tárolás : Száraz és hűvös helyen tartandó, eredeti zárt csomagolásban 12 hónapig eltartható, a csomagolás felnyitása után 7 napig.
Kiszerelés : Kartondobozban, 12 darab, egyenként 310 ml befogadóképességű patron.
Tulajdonságok : A Sopro Silicon Marmor használatra kész, kinyomható, a levegô páratartalmának hatására térhálósodva megszilárduló szilikon tömítôanyag, amelynek minôségét folyamatosan ellenôrizzük. Gombaölô és a gomba életműködését meggátló hatással rendelkezik. Megszilárdulása és kikeményedése után a szilikonos tömítôanyag rugalmas, idôjárásálló, ellenáll az öregedésnek és az ibolyántúli sugárzásnak.
Az aljzat : A Sopro Silicon Marmor igen sok aljazatfelületen megtapad anélkül, hogy alapozót kellene használni hozzá. Nyílt pórusú vagy igen sima aljazaton a szilikonos tömítôanyag tapadóképességét Sopro Primer P 4050-el javíthatjuk. Az aljazatot illetôleg a burkolólapok szélét adott esetben elôzetesen kefével meg kell tisztítani, az alapozót ecsettel vinni fel a tapadószélre, és megvárni, amíg mintegy 30-45 perc alatt kiszellôzik és megszárad. A tömítôanyagot az alapozóval elôzetesen lekezelt fugára 5 órán belül fel kell hordani.
Alapozás nélkül: Terméskô széle, kerámia csempe, üveg, kályhacsempe, tiszta vagy eloxált alumínium, GFK poliészter, lakk, epoxidgyanta lap, zománc, fa, ólom, műanyag- és sárgaréz profil.
Sopro Primer P 4050 alapozóval: Homokkô, beton, porózus beton, ólomminium, klórkaucsuk, falazat
vakolat, márványcsempe vagy lap, nedvességnek kitett helyen.
Az alapozó műszaki adatlapján közölt tudnivalókat feltétlenül be kell tartani!
A fentiekben fel nem sorolt aljazatra vonatkozólag kérje műszaki szaktanácsadó szolgálatunk tanácsát!
Az aljzat előkészítése : A hézagszélnek pormentesnek, tisztának, száraznak és teherbírónak kell lennie, továbbá mentesnek felületi tapadást gátló anyagtól. A zárt pórusú és sima aljazatról olajat és zsírt a kereskedelemben kapható oldószerrel távolíthatunk el teljeskörűen. Ha szükséges volna, az alapozó anyagokra vonatkozó táblázat szerint kell az alapozást végezni.
A hézagrés alját megfelelô mélységig feltöltô anyaggal ki kell tölteni.
Figyelem! Bitumen- és kátránytartalmú vagy rosttartalmú anyagot használni nem szabad. A Sopro
Silicon Marmor a hézagrés alján nem tapadhat meg (3 oldali megtapadás).
A tiszta és egyenes vonalú fugázáshoz a burkolóanyag szélét terméskôre alkalmas öntapadó ragasztószalaggal kell leragasztani, amit a fugázás után közvetlenül ismét le kell húzni.
Bedolgozás : A Sopro Silicon Marmor buborékmentesen hordandó fel, például Sopro adagolópisztollyal. A hártyásodás megkezdôdése elôtt megnedvesített simítólapáttal vagy Sopro profi szilikonsimítóval a tömítôanyag felületét le kell simítani. Lehetôség van a munka szakaszolására is. Az alkalmazott lekenô anyagnak alkalmasnak kell lennie márványra és más terméskô fajtára.
Biztonságtehnikai előírás : Megjegyzés: A fuga felülete a teljes mértékű megkötéséig/kikeményedéséig megfelelô intézkedéssel védendô mechanikus sérülés és szennyezôdés ellen.
Az ebben a leírásban olvasható adatok termékleírások, amelyek a mi tapasztalatainkra és vizsgálatainkra támaszkodó általános utalások, és nem alkalmazhatóak konkrét, egyes esetekre. Az itt felsorolt adatok nem képezhetik semmiféle kárpótlási igény alapját. Szükség esetén kérjük, forduljon műszaki tanácsadóinkhoz! A változtatás jogát fenntartjuk!