Sopro No101 996 Flexibilis csemperagasztó 25 Kg Fehér

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

SOPRO No.101 weiss Flexkleber Flexibilis, fehér ragasztó
Cementalapú, fehér, flexibilis ágyazóhabarcs kerámia padló- és falburkolatok ill. természetes kövek lerakására. Krómszegény a 2003/53/EG irányelv szerint.
A „Flexmörtel” rugalmas habarcs kategóriába tartozik és megfelel a DIN EN 12 004 szabvány C2 TE/S1 jelzésének
Különösen alkalmas üvegmozaikhoz
Uszodákba
Jól bedolgozható
Nagy szilárdságú
Hosszú nyitott idő
Kül- és beltérre
Felhasználási terület: Kerámia, égetett kerámia, kôporcelán greslap, hasított kôvek, klinkerlapok, betonkô, természetes kövek. Különösen alkalmas üvegmozaikhoz. Elszínezôdésre nagyon érzékeny természetes kövekhez, mint pl. kristályos márvány (Carrara Bianco, Thassos stb.) a Sopro MarmorFlexKleber anyagot ajánljuk. Mozaik lerakása esetén a fugázást is elvégezhetjük Sopro No.101 weiss-szal az egységes színhatás érdekében.
Alkalmas aljzatok: Beton, könnyűbeton, legalább 3 hónapos; cementesztrichek; kálciumszulfát-esztrichek (anhidrit és anhidrit folyékony esztrichek); öntöttaszfalt-esztrichek; szárazesztrichek; fűtött padlószerkezetek (cement- és kálciumszulfát-esztrich); régi, szilárd kerámia-, terméskô-, terrazzo vagy beton műkôburkolatok; száraz gipszfallapok, gipszkarton és gipszrost lapok; széles fugájú falazatok (nem vegyes falazat); cement- és hidraulikus mészvakolat; gipszvakolat; keményhab lapok. Sopro FlächenDicht flexibel, Sopro Dichtschlämme Flex 1-K, Sopro Dichtschlämme Flex 1-K schnell vagy Sopro Dichtschlämme Flex 2-K alapú szigetelések.
Keverési arány: 9 l vízhez 25 kg Sopro No. 101 weiss-ot adunk.
Rétegvastagság: max. 5 mm
Érési idő: 5 perc
Bedolgozhatósági idő: Kb. 3-4 óra; a kikeményedett habarcsot sem vízzel, sem friss habarccsal nem szabad újrafelhasználhatóvá tenni.
Nyitott idő: Kb. 30 perc
Járható,fugázható: Legkorábban 24 óra múlva ill. a habarcs megszilárdulása után. Fontos a terheléseloszlást elôzôleg figyelembe venni.
Terhelhető: Kb. 3 nap múlva; üzemekben, ipari létesítményekben 28 nap múlva.
Időadatok: A fenti adatok szokványos hômérséklettartományra (23°C hômérséklet és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak. A magasabb értékek lerövidíthetik, az alacsonyabbak meghosszabbíthatják ezeket az értékeket.
Eldolgozási hőmérséklet: +5°C és max. +30°C között bedolgozható.
Anyagszükséglet: Kb. 1,1 kg/m2 egy mm-es rétegenként; kismozaiknál: kb. 1,6-2,0 kg/m2, csempénél (15 x 15 cm): kb. 2,4-2,8 kg/m2, durva kerámiánál: kb. 3,6-4,0 kg/m2
Szerszámok: Keverôgép, fogazott glettvas odaillô fogazattal: kismozaikhoz 3-4 mm, fali és padló csempéhez 4-6 mm, durva kerámiához 6-10 mm. A szerszámokat használat után vízzel azonnal le kell tisztítani!
Tárolás: Szárazon, raklapon tárolandó.
Kiszerelés: 25 kg-os zsák
Tulajdonságok: Rendkívül flexibilis a „Flexmörtel” gyártási irányelvek értelmében, nagyon jó kontaktkötés, nagy szilárdság és kiváló vízvisszatartó képesség, vízálló, ellenáll a fagyás-olvadás okozta igénybevételnek, nagyon kiadós, hosszú száradási idô. Amennyiben a hátoldalán rögzített üvegmozaikot fektetnek nem zárható ki, hogy a fixáló fólia vagy szövet és annak kötôanyaga illetve az egész hátoldal olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami befolyásolhatja a flexibilis ragasztóanyag ragasztási tulajdonságait. Általában a hátoldalon rögzített üvegmozaik gyártója megadja, hogyan kell terméket ragasztani. Ha nincs ragasztási útmutató a gyártótól, akkor az üvegmozaik hátoldalának víz és lúgállóságát fajtánként meg kell vizsgálni, hogy hibamentesen lehessen a burkolatot lefektetni. Kérje technikusainkat a vizsgálat elvégzésére!
Aljzat előkészítése: Az aljazatnak tisztának, szilárdnak, teherbírónak, formatartónak ill. tapadásgátló anyagoktól mentesnek kell lennie. Kész esztrichek repedéseit tanácsos Sopro Gießharz-cal kijavítani. A durva egyenetlenségeket Sopro Reparaturspachtel, Sopro SchnellSpachtel vagy Sopro
Ausgleichsmörtel , padló esetén Sopro FließSpachtel 15-tel, Sopro FließSpachtel 30 , Sopro
AnhydritFließSpachtel vagy Sopro FaserFließSpachtel-lel egyenlítse ki. A cementesztrichnek 28 naposnak és száraznak kell lennie. A Sopro Rapidur B1-gyel elôállított esztrich már 12 óra múlva burkolható. A kálciumszulfát-esztrich (anhidrit és anhidrit folyékony esztrich) nedvességtartalmának legfeljebb 0,5 CM-%-nak, kellôképpen simának és lealapozottnak kell lennie (CM nedvességmérôvel mérve). Fa aljzatra burkolás elôtt Sopro FliesenDämmPlatte poliészter-rostlapot kell lerakni. Az öntöttaszfalt-esztrichet le kell szórni homokkal.
A fűtött cement- és kálciumszulfát-esztrichet a burkolás elôtt fel kell fűteni: a cementesztrichet
legfeljebb 2,0 CM-%, a kálciumszulfát-esztrichet legfeljebb 0,3 CM-% nedvességtartalmúra
(CM nedvességmérôvel mérve).
A gipszvakolatnak száraznak, egyenletesnek kell lennie, nem lehet filcelt és glettelt.
Az általános szabványok, irányelvek és ajánlások ill. az elfogadott műszaki szabályok érvényesek.
Alapozás: Sopro Grundierung alapozó: cementesztrich, kálciumszulfát-esztrich (anhidrit és anhidrit folyékony esztrich), szárazesztrich, gipszfal lapok, gipszkarton illesztési fuga, gipszrost lapok, gipszvakolat, jó vagy változó nedvszívóképességű pórusbeton (beltérre), cement- és mészvakolat, kifugázott falazat.
Sopro Haftkraft tapadásfokozó vagy Sopro Haftprimer S speciális alapozó (csak száraz beltérre):
sima és zárt pórusú aljzatok mint pl. régi csempe-, terrazzo, természetes kô, beton és műkôburkolatok, régi PVC-burkolatok és padlószônyeg ragasztómaradványa.
Alapozó nélkül: beton, könnyűbeton, keményhab lap, szilárd, egyenletes nedvszívóképességű
ásványi aljazatok.
Bedolgozás: Töltsön 9,0 l vizet tiszta edénybe, és adjon hozzá intenzív keverés közben 25 kg (1 zsák) Sopro No. 101 weiss ragasztóanyagot. Addig keverje az anyagot, míg csomómentes, bedolgozásra alkalmas állagú masszát nem kap. 5 perc érési idô elteltével keverje át még egyszer alaposan a ragasztóanyagot.
A glettvassal kontaktréteget húzunk fel, majd az odaillô fogazott glettvassal felhúzzuk a fésűágyat
(a szerszámot 45°-60°-os szögben tartjuk). Csak annyi habarcsot vigyünk fel, amennyit a megadott
száradási idôn belül be tudunk burkolni. A lapokat a habarcságyra rányomva fektessük és illesszük. A fugahálót a habarcs kikeményedése elôtt kaparjuk ki, és tisztítsuk le.
Felhasználás víz alatt és tartósan nedves környezetben: Kerámiacsempék, lapok, mozaik, üvegmozaik burkolássánál víz alatt vagy tartósan nedves környezetben, mint pl.: nyilvános zuhanyzók, gôzszaunák vagy az ezekhez tartozó épületek a Sopro No. 101 weiss habarcsot 10% Sopro FlexDispersion flexdiszperziós adalékkal együtt kell használni (25 kg-os zsákhoz 2,5 l, 5 kg zsákhoz pedig 0,5 l flexdiszperziós adalék). A keverôvíz mennyisége csökken a hozzáadott adalék mennyiségével.
Figyelmeztetés: Cementet tartalmaz. Nedvesség és víz hatására nagymértékben lúgos vegyhatásúvá válik.
Jelölés:
A GefStoffV veszélyes anyagokra vonatkozó rendelet szerinti veszélyjelzése:
Xi ingerlô hatású
Kockázati tényezôk (R-mondatok):
R 38 A bôrt ingerli
R 41 Komoly mértékű
szemkárosodást okozhat
GISCODE ZP1
Krómban szegény a 2003/53/EG szerint.
Biztonsági elôírás (S-mondatok):
S 2 Gyerekektôl távol tartandó!
S 22 Porát nem szabad belélegezni!
S 24/25 Ne érintkezzen az anyag a bôrével, szemével!
S 26 Ha szemébe kerül az anyag, azonnal mossa ki és forduljon orvoshoz!
S 36/37 Viseljen megfelelô védôruhát és védôkesztyűt a munkavégzés során!
S 46 Ha lenyeli az anyagot, azonnal forduljon orvoshoz és vigye magával a csomagolást
vagy az adatokat tartalmazó cimkét!
Az ebben a leírásban olvasható adatok termékleírások, amelyek a mi tapasztalatainkra és vizsgálatainkra támaszkodó általános utalások, és nem alkalmazhatóak konkrét, egyes esetekre. Az itt felsorolt adatok nem képezhetik semmiféle kárpótlási igény alapját. Szükség esetén kérjük, forduljon műszaki tanácsadóinkhoz! A változtatás jogát fenntartjuk!