Supralux Penészgátló falfesték

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Törlés

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Supralux Penészgátló Konyha és Fürdőszobafesték – Vizes diszperziós beltéri falfesték

Felületek: Beltéri igénybevételnek kitett falak, mennyezetek, (vakolat, beton, gipszkarton, üvegszálas tapéta) megfelelő előkészítés után Különösen párás helyiségek (fürdőszoba, konyha) falfelületei.
Tulajdonságok:
– tartós penészgátló hatás
– matt, mosható bevonat
– könnyen felhordható
– kimagasló fehérségű és fedőképességű
– páraáteresztő

Gyakorlati információk:
Felépítés: Vizes diszperziós kötőanyag bázisú, kiváló minőségű pigmentet és töltőanyagokat tartalmaz.
Sűrűség, g/liter: 1450-1500
Kiszerelés:
Színválaszték: fehér
Színezés: Supralux Tilatex színezőkkel tetszőleges arányban keverhető.
Fényesség: matt
Felhordási módok: ecsetelés, hengerlés
Hígítás: Csapvízzel, impregnált felület esetén az első réteg felhordásához legfeljebb 5-10%, a második réteghez kb. 5% víz hozzáadása szükséges.
Kiadósság: 5-8 m2/l/réteg, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
Száradási idő: 20 °C-on max. 4-6 óra
Átfesthető: 4-6 óra után
Minőségmegőrzési idő: előírásszerű tárolás esetén 24 hónap
Tárolás: +5 és +30°C közötti hőmérsékleten, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az MSZ 13910 szerint. A termék fagyveszélyes!
Tűzveszélyességi fokozat: Nem tűzveszélyes.

Felhasználási útmutató
Felületelőkészítés, felhordás: Alkalmazható új falfelületek festésére és régi falfelüetek felújítására. A falfelületnek épnek és tisztának (por-, olaj-, zsír-, és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie. A levelesen leváló, táskásodó, laza réteget el kell távolítani és szükség esetén a felületi egyenetlenségeket ki kell tölteni (habarcs, glett).
Frissen vakolt felületre csak a vakolat teljes megszilárdulása, átszáradása után használható. Penészfoltoktól mentes vagy új falfelület esetén a falat Supralux Gombaölő alapozóval kell impregnálni. A fal megszáradása (min. 2 óra) után történhet a Supralux Penészgátló Konyha és fürdőszobafesték felhordása. Az első réteghez a festéket célszerű 5-10%, a második réteghez kb. 5% víz hozzáadásával felhordási viszkozitásra hígítani.
Penészes falfelület esetén a penészfoltokat hígított (kb. 1:1) HYPO-val célszerű kezelni. 24 órás száradás után a folt enyhe kaparással, dörzsöléssel teljesen eltávolítható. A továbbiakban ugyanúgy kell eljárni, mint új falfelület esetén.
A festék bevonata dekoratív, sima, matt, fehér, amely a fal természetes lég- és páradiffúzióját lehetövé teszi. A festendő felület és a levegő hőmérséklete érje el a +5 °C-ot. A még nedves állapotú festék vizes mosással eltávolítható.

Javasolt bevonatrendszerek:
Még nem festett, új beltéri falfelületekre: A még festetlen, meszelt vakolatot Supralux Gombaölő alapozóval pórustömítjük. Szükség szerint a falat Supralux beltéri kézi glettel simítjuk. Glettelés után Supralux Gombaölő alapozóval alapozunk. Az így előkészített felületre 2 réteg Supralux Penészgátló Konyha és fürdőszoba festéket hordunk fel.
A vakolat erősítése, pórustömítése: Supralux Tilatex gombaölő alapozó
Glettelés + impregnálás: Supralux beltéri szórható glett
Supralux Gombaölő alapozó
Festés: Supralux Penészgátló Konyha és fürdőszoba festék

További információk

Kiszerelés

,