Thermotek Ragasztó + Simítótapasz 25 Kg

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

THERMOTEK ragasztó és simítótapasz:
Épületek hőszigeteléséhez
Alkalmazási terület: A többrétegű hőszigetelő rendszerben a polisztirolhab dűbeles felragasztására és az üvegszövet felerősítésére, ill. beágyazására szolgál.
Választék: 25 kg-os papírzsákban.
Felhasználási mód: A ragasztóhabarcs előállítása során mindig a porkeveréket adjuk állandó keverés közben a vízhez, majd 10 perc pihentetés után újra keverjük át az anyagot. Egyszerre annyi habarcsot keverjünk be, amennyi kb. 2 órán belül felhasználásra kerül. A kb. 2 órás feldolgozhatósági idő elteltével egyre sűrűbbé váló ragasztót sem hígítani, sem felhasználni nem szabad.
Ragasztási hőmérséklet: min.+50°C. A hőszigetelés során először a polisztirolhab-lemezt kell felragasztani. A ragasztót kb. hat ponton és az élek mentén kell alkalmazni, ügyelve arra, hogy a lemezek felragasztását a homlokzat alsó részén kell megkezdeni. A lemezeket szorosan egymáshoz illesztve kell elhelyezni, úgy hogy a hézagokba ragasztókeverék ne kerüljön. Az esetleges hézagokat levágott polisztirolcsíkokkal kell kitölteni. A lapok biztonságos rögzítéséhez dűbeleket kell alkalmazni. A nyílászárókhoz való oldalsó lemezcsatlakozásokat, még a felragasztás előtt, méretre vágva, gondosan kell illeszteni. A táblák párhuzamosságát a munka közben folyamatosan és gondosan ellenőrizni kell, egy erre alkalmas léc segítségével.
A mechanikailag veszélyeztetett élek derékszögű acélprofilok alkalmazásával erősíthetők meg. Ezeket még a következő munkafázis megkezdése előtt kell elhelyezni. A polisztirolhab-lemezek érintkező részein a kisebb egyenetlenségeket fasimítóra ragasztott csiszolóvászonnal kell síkba csiszolni, és a felületet portalanítani kell.
A hőszigetelő rendszer második munkafázisa a felragasztott polisztirolhab-lemezen az üvegszövet felerősítése és beágyazása. Ezáltal a hőszigetelő rendszer mechanikai szilárdsága, ütés- és nyomásállósága nagymértékben megnő, sima, egyenletes felület nyerhető. A polisztirolhab-lemezeket az üvegszövet szélességében kell a ragasztóval bevonni, majd a nedves rétegbe rozsdamentes acélsimítóval kell beágyazni az előre leszabott üvegszövetet, a csatlakozásoknál kb. 10 cm szélességben átlapolva. Veszélyeztetett éleken (pl. nyilászáró szerkezetek körül) két rétegben célszerű az üvegszövetet felragasztani. Az üvegszövet beágyazása után egy-két nap átkeményedési időt kell biztosítani. Az alkalmazott üvegszálháló speciálisan felületkezelt, jó szakítószilárdságú, a szálak egymáshoz viszonyítva nehezen mozdíthatók el a helyükből. A felhordáshoz ProGold rozsdamentes acélsimító (00949517) használata ajánlott. A végső felület kialakítására ezután javasoljuk a Thermotek vakolatalapozót.
Higíthatóság: keverő víz igény: 2,2-2,3 dl/kg
Kiadósság: 5-7 kg/m2
Felhasználási idő: eredeti csomagolásban, száraz- és hűvös helyen a gyártástól számított 1 év
Száradási idő: 2 óra
Felépítés: cement, töltőanyagok, diszperziós kötőanyag
Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES!
Veszélyesanyag tartalom: Cement 28%
Hatósági engedélyek: ÉME sz.: A-173/97
Biztonsági előírások: Veszélyjel: Xi irritatív R36 Szemizgató hatású. R38 Bőrizgató hatású. R43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat. (szenzibilizáló hatású lehet) S 1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és szembejutást. S 37/39 Megfelelő védőkesztyűt arc-/szemvédőt kell viselni.