Trinát Matt Zománcfesték

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Törlés

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

Trinát matt zománcfesték (Trikolor)

Fémre, fára, időjárás behatásainak ellenálló, kiválóan terülő, matt fényű festék.

Alkalmazási terület: Univerzálisan alkalmas kül- és beltéri faszerkezetek (ajtók, ablakok, erkélyrácsok, faházak, redőnyök, kerti bútorok stb.), kül- és beltéri fémszerkezetek (kerítés, csövek stb.) átvonó festésére. Bevonata időjárásálló, matt fényű, igen kemény, ugyanakkor rugalmas.

Felhasználási mód: Az új, légszáraz fából, forgácslapból, ill. farostlemezből készült faszerkezetek, nyílászárók, bútorok stb. felületét csiszolás és portalanítás után lenolajkence, vagy félolaj beeresztő és pórustömítővel kell kezelni. Kültéri igénybevételnél vagy nedvességnek kitett helyen Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer vagy Lazurán Oldószermentes Faanyagvédőszerrel kell kezelni a felületet. A fafelület megmaradt szívóképességét lenolajjal vagy félolaj pórustömítővel kell tömíteni. A felületi egyenetlenségek javítására Trinát Mestertapasz vagy Unikitt metertapasz alkalmazása célszerű, mélyebb hibahelyeket Diszperziós mélyedéstapasszal korrigáljuk.

Az oxidmentesített és zsírtalanított fémfelületre, a legalább St3 tisztasági fokozatú acélfelületre, ill. Wash Primerrel alapozott könnyűfém (alumínium-, cink-, tűzihorganyzott acél) felületekre Trinát korróziógátló alapozót kell felvinni.

Az előzőekben felsorolt műveletek után hordják fel ecsettel, szórással, esetleg hengerezéssel a portalanított fafelületekre alapozóként a Trinát univerzális alapozót egy vagy két rétegben. Fémfelületekre közbenső rétegként szintén Trinát uiverzális alapozót alkalmazzunk. Az alapozó festéket két rétegben általában csak a kültéri igénybevételnek kitett felületeken alkalmazzák. Két réteg felvitele esetén 16 óra száradási idő közbeiktatása szükséges. Igényesebb munkák esetén a Trinát univerzális alapozó bevonatot szárazon megcsiszolják.
Az alapozott, szükség szerint megcsiszolt és portalanított felületre ecsetelik vagy hengerezik fel a felhordásra kész Trikolor matt zománcfestéket. Megfelelő berendezéssel szórható.
Az egyenletes, matt fény eléréséhez a festék igen alapos felkeverése szükséges.
A termék felhasználásra kész!

Higíthatóság: lakkbenzin, a termék felhasználásra kész!
Kiadósság: 10-12 m2 / L (egy rétegben), függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
Felhasználási idő: 5 év (5-25 °C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: 24 óra
Felépítés: oldószer, műgyanta, pigmentek

További információk

Kiszerelés

,

Szín

, , , , , , , , , ,