Trinát Mestertapasz

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Törlés

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

TRINÁT MESTERTAPASZ
Könnyen felhordható és csiszolható Gyorsan szárad Fa telibe tapaszolására
Fa- és fémfelületek felületi egyenetlenségeinek kitöltésére használható, igen gyorsan száradó, könnyen felhordható és csiszolható tapasz.
Alkalmazási terület: Kül- és beltéren egyaránt alkalmas fa- és fémfelületek felületi egyenetlenségeinek kitöltésére.Könnyen, simán hordható fel. Igen gyorsan szárad. A megszáradt késtapasz tömör, vízálló, kemény, megfelelő rugalmasságú, könnyen csiszolható.
Választék: 125 ml-es és 350 g-os tubusban 350 g-os dobozban, ill. 0,5, 1 és 2,5 l-es fémdobozban kapható.
Felhasználási mód: A fafelületeket tapaszolás előtt célszerű enyhén, szárazon megcsiszolni. Kültéri vagy nedvességnek kitett helyeken Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Oldószermentes Faanyagvédőszer/Lignolit Komplex Faanyagvédőszerrel kell átitatni, a fafelület megmaradt szívóképességét Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel lehet pórustömíteni. Beltéri helyeken elegendő a Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel történő beeresztés. A felület teljes száradása után hordható fel a Trinát metertapasz kenőkéssel, kb. 0,2 mm-es rétegvastagságban.
A levegőn (23 °C-on) gyorsan száradó tapasz 2 óra elteltével már könnyen csiszolható. Ezután az alapozó festés következik Trinát univerzális alapozóval, Trinát Rapid alapozóval vagy Trinát Mesteralapozóval. A megcsiszolt és portalanított felület Trinát zománcokkal vagy Trikolor festékkel közvetlenül csiszolás után, Nitrozománccal 6 óra elteltével vonható át.
Fémfelületet rozsdamentesítés, csiszolás, portalanítás és zsírtalanítás után Trinát korróziógátló alapozóval kell alapozni. Ezután lehet a felületi egyenetlenségeket Trinát Metertapasszal kiegyenlíteni. A tapaszolt felületet Trinát univerzális alapozóval, Trinát Rapid Alapozóval, vagy Trinát Mesteralapozóval kell alapozni. A megcsiszolt és portalanított felület Trinát magasfényű zománcfestékkel, Trinát selyemfényű zománcfestékkel vagy Trikolor festékkel közvetlenül csiszolás után, Nitrozománccal 6 óra elteltével vonható át.
Kiadósság: 5 m2/l (0,2 mm rétegvastagságban)
Felhasználási idő: 2 év (5-25°C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: 2 óra (0,2 mm rétegvastagságban)
Csiszolhatóság: 2 óra (0,2 mm rétegvastagságban)
Sűrűség: 1,75 g/cm3
Nem illóanyag tartalom: min. 78% (120°C/2 óra)
Felépítés: oldószer, műgyanta, töltőanyag
Tűzvédelmi előírások: II. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. TŰZ ÉS ROBBANÁSVESZÉLYES!
Veszélyesanyag tartalom: White Spirit (lakkbenzin) 150/200 10-20% Etil-metil-ketoxim: < 0,5% Szenzibilizáló anyagot (etil-metil-ketoxim) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki.
Hatósági engedélyek: KERMI sz.: 51-1708/94,
Biztonsági előírások: R10 Kismértékben tűzveszélyes. R67 Gőzei álmosságot vagy szédülést okozhatnak S1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást. S46 Lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, a címkét az orvosnak meg kell mutatni. S51 Csak jól szellőztetett helyen használható.

További információk

Kiszerelés

, ,