Unikitt Mestertapasz 0.5 L

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

UNIKITT mestertapasz
Falra és fára Leggyorsabban szárad Könnyen csiszolható
Környezetkímélő, könnyen csiszolható késtapasz fára és falra.
Alkalmazási terület: Univerzálisan alkalmazható kül- és beltéri fa- és falfelületek egyenetlenségeinek kitöltésére. Igen gyorsan szárad, kemény és könnyen csiszolható, szép, fehér felületet biztosít. Viszonylag vastagabb (kb. 1 mm-es) rétegben sem repedezik.
Választék: A matt, sima felületet adó tapasz fehér színben, 0,5 és 2 literes valamint 15 kg-os kiszerelésben kapható.
Felhasználási mód: A nyers fafelületek károsítók elleni védelmére Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszer vagy Lazurán Oldószermentes Faanyagvédőszer/Lignolit Komplex Faanyagvédőszert lehet használni a fafelület megmaradt szívóképességét Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel kell pórustömíteni. Régi falfelületek impergálására Cehalin mélyalapozó vagy Falfix diszperziós mélyalapozó használata ajánlatos. Az Unikitt Metertapasz használatra kész állapotban kerül forgalomba, így hígítása szükségtelen.
A tapasz kenőkéssel vagy kézi simítószerszámmal könnyen felhordható. Repedésmentes tömítés érdekében egy rétegben max. 1 mm vastagságban javasoljuk felhordani. Nagyobb mélyedések kitöltésére több egyenletes réteget kell felhordani. Az egyes rétegek felvitele között 1-2 óra száradási időt kell biztosítani. A tapasz már 1 óra után könnyen csiszolható. Az Unikittel tapaszolt felületek átvonására vizes diszperziós és szintetikus zománcok és festékek egyaránt használhatók (pl. Héra, Héra Kolor Prémium matt belső falfesték/Héra Szuper Kolor, Trinát magasfényű zománcfesték, Trinát selyemfényű zománcfesték, Trinát Aqua magasfényű vízzel hígítható zománcfesték, Trikolor matt zománcfesték).
A munkaeszközöket használat után azonnal vízzel el kell mosni. A megszáradt tapaszréteg már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el. Használat után a csomagolóedényben maradt tapasz felületét kenőkéssel célszerű elsimítani, a fóliát visszahelyezni és a dobozt gondosan bezárni. Ismételt használat esetén, a tapasz felületén esetleg keletkezett megkeményedett réteget el kell távolítani.
Higíthatóság: szükség esetén max. 3% vízzel
Kiadósság: 0,5 mm vastagságban 1 m2/kg ill. 2 m2/l
Felhasználási idő: 2 év (5-25°C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: 2 óra ( 0,5 mm rétegvastagság esetén)
Vízállóság: jó
Sűrűség: 1,9-2,1 g/cm3
Nem illóanyag tartalom: min. 73% (120°C/2 óra)
Felépítés: töltőanyag, diszperziós kötőanyag, víz
Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES!
Veszélyesanyag tartalom: Etilén-glikol: 0-1%, etil-diglikol: 0-1%
Hatósági engedélyek: KERMI sz.: 51-10870/93, ÉMI szám: A-44/94, MF 372-96
Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet.