Waltex Üvegszövetragasztó por 0.5 Kg

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

WALLTEX PORALAPÚ RAGASZTÓ Üvegszövet- és nehéz tapétához
Belső falbevonat rendszerben az üvegszövet tapéta és nehéz tapéták ragasztója.
Alkalmazási terület: Erősen igénybevett beltéri falfelületek, mennyezetek (mészvakolat, beton, azbesztcement, betonyp, gipszperlit és gipszkarton) felépítésére alkalmas bevonatrendszerben az üvegszövet illetve nehéz tapéták felragasztására szolgál. Kiválóan alkalmazható irodák, üzlethelyiségek, iskolák, éttermek, kórházak, lépcsőházak, mennyezetek stb. felületének kialakítására. Az üvegszövet erősítés, a rugalmas bevonattal együtt, kiváló repedésáthidaló képességet és hézagmentes felületet biztosít.
Választék: 1 és 5kg-os zsákban
Felhasználási mód: Szilárd, száraz, portalan, szennyeződéstől és leváló anyagtól mentes felület szükséges. Betonfelületről az esetleges formaleválasztót, el kell távolítani. Ugyancsak el kell távolítani a régi enyves festéket is. Erősen szívóképes, vagy porló vakolat esetében egy réteg alapozás szükséges diszperziós mélyalapozóval. Gipszvakolatot, vagy gipsztartalmú vakolatot szintén diszperziós mélyalapozóval kell előkezelni vagy az alább ismertetendő módon előkészített Waltex poralapú ragasztóból készült ragasztó és víz 1: 1 arányú keverékével kell előkezelni.
Penészes felületet Héra Penészgátló lemosóoldattal kell kezelni, majd Héra Penészgátló belső diszperziós falfestékkel kell bevonni, így a penész eredetét megszűntetni.
Kisebb felületi hibákat Unikitt mestertapasszal-, vagy poralapú glettelő anyaggal kell kijavítani. A felvitel hőmérséklete nem lehet 5°C alatt.
Az előkezelt felületre Waltex poralapú ragasztó megfelelő mennyiségű vízzel történő bekeverése (4 deciliter azaz 280 gramm ragasztóhoz 3 liter víz szükséges) után például bárányszőr hengerrel kell egyenletesen felhordani. A fenti módon előállított ragasztó 12-14 m2-re elegendő.
Alapozatlan felületre 25-30 g/m2 poranyag szükséges!
Azután a még nedves ragasztórétegre az üvegszövetet függesztve kell ráfektetni, majd gumi, vagy műanyagsimítóval ráncmentesen, egyenletesen (tapétázáshoz hasonló módon) a falfelületre simítani. A következő üvegszövetet átfedés nélkül, hézagmentesen kell az előző mellé illeszteni.
Az esetleges fényfoltok elkerülése céljából célszerű a felragasztott üvegszövetet a fentiek szerint elkészített Waltex poralapú Ragasztó híg vizes oldatával újból átfesteni. A Waltex ragasztó megszáradása (kb. 6 óra) után a Héra Prémium matt belső falfestéket/Merkur belső falfestéket vagy a Héra Prémium selyemfényű belső falfestéket/Héra Latex selyemfényűt célszerű 3-5% vízzel hígítva, bárányszőr hengerrel, két rétegben felhordani.
A második festékréteg felhordása előtt 6-8 óra száradási időt kell közbeiktatni. Magasabb légnedvesség mellett ezen idő meghosszabbodhat.
A festék szükséglet 400-500 ml/m2 két rétegben.
Megjegyezzük, hogy 20 °C-nál alacsonyabb hőmérséklet és 65 %-nál nagyobb relatív légnedvesség esetén a száradási idő meghosszabbodhat.
Festés után a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt ragasztó már csak erős oldószerekkel (pl.: nitrohígító) távolítható el.
Higíthatóság: keverővíz igény: 10-12 l/kg
Kiadósság: 20-25g/m2 por
Felhasználási idő: eredeti csomagolásban, száraz- és hűvös helyen a gyártástól számított 1 év
Száradási idő: 6-8 óra
Felépítés: töltőanyag, diszperziós kötőanyag, segédanyagok
Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES!
Hatósági engedélyek: ÉMI M.A.B.sz.:A-2044/2001 (A-142/1995); ÉMI ATB-33/2007
Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.