Weber Terranova F611 Standard Csemperagasztó C1 25 Kg

KÉRJ EGY EGYEDI AJÁNLATOT ↓

Gyors ajánlatkérés

Minőségi termékek

Garantált minőség

Mennyiségi kedvezmények

Ingyenes kiszállítás*

Leírás

WEBER-TERRANOVA STANDARD F611 Csemperagasztó C 1 osztályú

Por alakú, cementkötésű, vékonyágyas fagyálló csemperagasztó, 450 cm2-ig alkalmazható belső és fedett külső térben, fal- és padlóburkolatok készítéséhez, szürke színben.
MSZ EN 12004 szabvány szerinti besorolása: C1

Felhasználási terület: – Kerámiai burkolólapok ragasztásához:
– Falra és padlóra
– Beltérben és fedett kültérben
– Cement és mész-cementkötésű felületre
– Min. 7 napos korú betonra
– Egyszer vagy kétszer égetett 3-25% vízfelvételű kötőagyag csempék és padlóburkolatokhoz

Tulajdonságok: – Fagyálló,Megbízható minőségű,Porózus kerámiai lapok ragasztásához is
– Kis (max. 450 cm2) lapméretig használható
– Az MSZ EN 1346 szerinti normál nyitott idő (20 perc),Jól kenhető

Figyelem!
Nem alkalmas alacsony nedvszívó képességű (0,3% alatti) burkolólapok ragasztásához. Ne alkalmazza fára, fémre, festékre, ill. nagy víznyomásnak kitett felülethez (uszoda)!

Technikai adatok: (+23 °C-on, 50%-os relatív páratartalom mellett)
– Keverővíz-szükséglet: kb. 0,38 liter víz 1 kg poranyaghoz
– Fazékidő: 3-4 óra
– Pihentetési idő: 5 perc
– Nyitott idő (MSZ EN 1346): min. 20 perc
– Korrigálhatósági idő: kb. 5 perc
– Kötésidő/fugázhatóság: kb. 24 óra
– Terhelhetőség: kb. 1 hét
– Max. szemcsenagyság: 0,5 mm
Tapadószilárdságok az MSZ EN 1348 szerint:– kezdeti (normál tárolás után): 0,5 N/mm2
– nedves tárolás után: 0,5 N/mm2
– fagyasztás-olvasztás ciklus után: 0,5 N/mm2

Tárolás:1 évig, cementhez hasonló körülmények között, eredeti csomagolásban, a gyártás dátumától számítva.

Anyagigény: 2-5 kg/m2, a burkolólaptól függően

Kiszerelés: 25 kg-os papírzsák (1050 kg/raklap)

Termékkód: F611

Felhasználási útmutató:
1.) Az aljzat legyen száraz, szilárd, mozgás- és zsugorodásmentes, valamint mentes az elválasztó rétegtől (por, olaj, zsír stb.). A laza felületi részeket előzetesen el kell távolítani. Az alapfelület nedvszívó képességének kiegyenlítésére, valamint a tapadás fokozására minden esetben a weber.col primer alapozó alkalmazása szükséges.
2.) Burkolás megkezdése előtt minden esetben várjuk meg míg az alapozó tapintásszárazzá válik. A munkafolyamaton kívül eső felületeket gondosan takarjuk le, mert utólag maradéktalanul nem tisztíthatók meg.
3.) A termék +5 °C alatti aljzat- és léghőmérsékletnél nem alkalmazható, +25 °C felett a felhordás nem javasolt. Keveréskor minden 1 kg szárazanyagot kb. 3,8 dl vízzel csomómentes, homogén, könnyen kenhető masszává keverjünk össze. A bekevert anyagot kb. 5 perces pihentetés után ismét keverjük át. A keverést célszerű közepes fordulatszámú fúrógépbe erősített keverőszárral végezni.
4.) A burkolólapok előnedvesítése (beáztatása) szükségtelen. A bekevert ragasztóhabarcsot, a ragasztásos technológiának megfelelően, fogazott glettvassal hordjuk fel a megtisztított, alapozóval előkezelt felületre, a lapmérettől függő vastagságban. Szennyeződött anyagot újrafelhasználni tilos!
5.) A beállított bordázott ragasztóágy vastagsága a burkolólapon gyakorolt megfelelő nyomás (kb. 1 kg/100 cm2) esetén körülbelül a felére csökken, teljes mértékű felületi tapadást eredményezve.
6.) A burkolólapokat enyhén eltolva rakjuk be a ragasztóhabarcs ágyba. A megfelelő fugaméret kialakításához használjunk fugakereszteket.
7.) Munka közben a szennyeződött, látható burkolati felületeket és fugahézagokat folyamatosan tisztítsuk. A felhordott anyagot 24 órán belül nem érheti fagy. A szerszámokat, edényeket használat után, azonnal vízzel meg kell tisztítani. Ugyanígy kell eljárni az esetlegesen szennyeződött felületekkel is.

Veszélyességi osztály: Egészségre nem ártalmas. A termék éghetetlen. Cementtartalmú termék, nedvességgel erősen alkalikusan reagál, ezért használata során a szemet és a bőrt védeni kell. Bőrfelületre, ruhára kerülő anyagot azonnal bő vízzel lemosva el kell távolítani. Ha szembe kerül, vízzel alaposan öblítsék ki és forduljanak orvoshoz. Minden további információ a Biztonsági adatlapon.

GIS kód: ZP1 kromátszegény, cementtartalmú